Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Oxigénsátorban készülnek Londonra

Bozsik Tamás | 2011.05.24. |
Oxigénsátorban készülnek Londonra
Mindent a legfényesebb érmekért: számos, a jövő nyári olimpiára készülő brit sportoló megpróbálja kiaknázni a modern technikában rejlő lehetőségeket. Az angol atlétahölgyek egyik legnevesebbje, Meadows a minél hatékonyabb felkészülés érdekében még a férjét is „hidegre tette” éjszakára.

A brit válogatott 800 méteren világbajnoki bronzéremmel büszkélkedő futója, Jennifer Meadows a napokban kijelentette: a 2012-es nyári ötkarikás játékokra való készülődés jegyében rajta kívül további 15 közép- és hosszútávfutó olimpikon honfitársa használ oxigénsátrat nap mint nap. A tavaly ilyenkor sorra került atlétikai Eb-n az említett számban szintén 3. helyezést elért 30 éves hölgy azon atléták közé tartozik, akiket a modern technikai vívmány köteléke napi 12 órán át rabul ejt – járjon bár a világ bármely pontján, a magaslati levegő áldott hatásait előidéző sátor nélkülözhetetlen útitársaként szolgál.

- Mialatt az időmet a „vendégszobában” töltöm, 3000 méter magasságban, Trevor, aki egyúttal a férjem és az edzőm, a másik szobában tartózkodik – nevetett Meadows. – Ő is kipróbálta már a sátrat, de az volt a kifogása, hogy egy kicsivel nehezebben lélegzik odabent. Jelenleg tehát nélkülöznie kell a feleségét…
 
A jövő nyári játékokon hazai közönség előtt szereplő versenyző korábban külföldi edzőtábort is fontolgatott, ahol hegyi levegőn tréningezhetne, végül azonban inkább a „sok alvás, alacsony edzésszám” mellett döntött – a regeneráció újkori módszerével karöltve.
- 9-10 órát alszom éjjelente, amire délutánonként ráteszek újabb kettőt, így napi 12 órát töltök a sátorban; ez így a leghatékonyabb - magyarázta. – Amikor edzésre megyek, úgy érzem, egyszerre több oxigén áll rendelkezésemre. A hasonló iramú futások során jobb a közérzetem, a kicsit gyorsabb iramút pedig az előzőhöz hasonló erőkifejtéssel teljesítem. Ha valaki öt évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy minden éjjel egy sátorban alszom egymagamban, nem hittem volna neki. Úgy érzem, ezzel nem teszek mást, csupán haladok a korral, és azt csinálom, amit bárki más, aki a sportban eredményekre törekszik.
Még nincs értékelve