Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Vágtatempóban

sajtóanyag | sajtófotó | 2014.06.18. |
Nemzeti Vágta
Vágtatempóban
Igazán sűrű hétvége elé néz aki személyesen akarja követni a Vágta Szezon következő fordulóit. Szombaton Vajdaság, vasárnap Cegléd rendezi meg a Nemzeti Vágta soron következő Elővágtáját. A II. Ceglédi Vágta a VII. Bor és laskafesztivál keretében várja a látogatókat a Gyógyfürdő és Szabadidőközpont területén.

Már pénteken elkezdődnek Cegléden a Bor és laskafesztivál programjai, vasárnap azonban már minden a lovakról és a II. Ceglédi Vágtáról szól majd. Reggel 9 órától díjugrató verseny szórakoztatja a közönséget, később csikósok, szablyavívók és lovas akrobaták mutatják be tudásukat. A kiváló lovas - nem mellesleg Nemzeti Vágta Jótékonysági Sztárfutam-győztes - Sasvári Sándor ezúttal önálló lovasbemutatóval készül, a gyerekeket pedig egész nap lófoglaló népi kézműves játszóház várja. A remek programok között persze a legfontosabb a Ceglédi Vágta döntője lesz, ahol kiderül, a térség lovasai közül melyik kettő vehet részt szeptemberben a Hősök terén megrendezendő Nemzeti Vágtán.

Rendezvényünk célja a hagyományőrzés, de egyúttal azt is szeretnénk, hogy Cegléd polgárai és a hozzánk látogató vendégek kikapcsolódást, szórakozást találjanak nálunk ezeken a nyári napokon. Számunkra a Nemzeti Vágta nem csak egy lóverseny, a lovas hagyományok, illetve a magyar városok és falvak ünnepe. A Ceglédi Vágta is ezt a mintát szeretné követni” – mondta Földi László polgármester.
A tavalyi Ceglédi Vágtáról Monorierdő és Tiszaalpár lovasa jutott további a fővárosi megmérettetésre. Hogy idén kik örülhetnek lovaik teljesítményének, az vasárnap estére kiderül.

Dupla Vágta a Vajdaságban

A tavalyi rendezvény sikerét meglovagolva a június 21-én, szombaton ismét megrendezik a Nemzeti Vágta délvidéki előfutamát, a Vajdasági Vágtát. A helyszín ezúttal is a Bácskatopolyától északra fekvő Zobnatica lesz.
A Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány a VMSZ-szel közösen vállalta ismét a szervezést, mert úgy érzik, a Vágtában olyan eseményt ismertek meg, amelyre mindenki feltekinthet, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki fontosnak tartja, hogy ott legyen. A főszervező szerint bár sikeres volt az első Vajdasági Vágta, a tapasztalatlanságukból kifolyólag követtek el hibákat, de remélik, hogy tanultak belőlük és most a tavalyinál is sikeresebb lesz a rendezvény.
„Tavaly egy picit kevés volt az étel és a hideg ital, de senki sem számított ennyi látogatóra. Egy jó barátom megszámolta, hogy összesen 52 autóbusz és 6500 autó állt Zobnaticán” – emlékszik az egy évvel ezelőtti napra Bunford Tivadar, a Háló Alapítvány elnöke, aki jobb kiszolgálást és még több programot ígér. „A Vajdasági Vágtán nincs nevezési díj, ráadásul megtérítjük a lovak szállítási költségét és állatorvost is biztosítunk a verseny idejére. A nézőknek ingyenes a belépő, a programokat pedig tovább színesítettük.”
A Zobnaticára kilátogatók a kulturális programok mellett huszárfelvonulásban, hintó-, és csikós bemutatóban, lipicai lovakban is gyönyörködhetnek. Újdonság lesz a kettesfogat-hajtók szinkronversenye és a zobnaticai telivér lovak házifutama. A Vajdasági Vágta fináléja előtt rendezik meg a Nemzetközi Vágta helyi elődöntőjét is. Itt dől majd el, hogy ki képviselheti Szerbiát a budapesti versenyen. Tavaly Dejan Davidovic bronzéremmel térhetett haza, a szervezők most is remélik, hogy Szerbia vagy Vajdaság lovasa szép eredményt ér el a Hősök terén.

Nyeregbe Szerbia! Nyeregbe Vajdaság!

Még nincs értékelve