Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Gentlemanek ideje

Elegáns német újdonságok érkeznek az őszi parfümpiacra

Szász Adrián | archív | 2015.08.03. |
parfüm
Gentlemanek ideje
Új férfiparfümökkel jelentkezik a 170 éves Mäurer & Wirtz német szépségipari vállalat. A Baldessarini, illetve Tabac márkák most kifejlesztett, ősztől megvásárolható termékeit a társaság Amszterdamban, ünnepélyes keretek között mutatta be. A Gentle Men’s Day fantázianevű rendezvényen a Pannon Presztízs is részt vett, hogy „hazahozza” az 1845-ben alapított, a Wirtz család ötödik generációja által vezetett cég újdonságainak hírét.
Baldessarini – Fiúkból férfiak
 
Perui szegfűbors, mandarin, bergamot, magnólia, jázmin, frézia, tömjén, pacsuli, borostyán, bőr. Ezek a Geza Schön berlini születésű független parfümőr által a közelmúltban megálmodott új férfiparfüm illatösszetevői. A szakma egyik legradikálisabb – minimalista, „szexi és lázadó” – képviselőjének tartott Schön a Baldessarini parfümmárka égisze alatt alkotta meg legfrissebb művét, melyet az első vélemények modern, dinamikus kompozíciónak tartanak. Mi több: új korszak letéteményesének a Baldessarini név történetében…
Presztízs MagazinAz illat – a Baldessarini Ultimate for Men – egyszerre virágos, fémesen friss és fűszeres. Az aktív 35-55 év közötti korosztály, a „luxuskedvelő győztesek” aromája. 50 és 90 milliliteres Eau de Toilette változatban találkozhatunk vele szeptembertől; a gyártó a legnagyobb érdeklődést a német, a brit, az orosz és a kelet-európai piactól várja. Kiegészítőként arcszesz, tusfürdő és dezodor érkezik úgy, hogy mindezek reklámjában már egy ifjabb, vadabb külsejű férfit láthatunk a márka korábbi arca, a már hetven feletti úriember Charles Schumann helyén. Ez azt jelenti: a Baldessarini az új vásárlók reményében az újabb generációk felé nyit.
Nem a legfiatalabbak felé persze, a friss kampány egyik jelmondata ugyanis árulkodó: Különböztessük meg a férfiakat a fiúktól! Internetes fórumokon egyesek már elöljáróban is „gyilkosként” aposztrofálják a piacra kerülő illatot, de hogy ezt pozitív vagy negatív előjellel teszik, csak ők tudják. Mi már ismerjük az aromát, így az előbbire szavazunk! Az új reklámarc tekintete minden esetre – ha nem is félelmetes – céltudatos, és a modell az érettség jeleként nemcsak borostát, hanem az idő és a férfias tapasztalatok által bevésett barázdákat is „visel”.
Az illat a parfümcsalád legnagyobb dobásaként értékelhető azóta, hogy 2011-ben a Procter & Gamble-től a Mäurer & Wirtz vette át a márkát. Hamarosan a magyar hölgyek is testközelből érezhetik partnereiken, hogy a kísérletező kedvű és kreatív Geza Schön – aki állítólag már 13 évesen is több mint száz illat között tudott különbséget tenni, ám hétköznapi tömegterméket felnőttként sem gyártott – orra ezúttal milyen kompozíciót „szagolt ki” férfitársainak…
 
Presztízs MagazinTabac – Hódíthat és bódíthat
 
A Tabac márkát nem „örökölte” a Mäurer & Wirtz, hanem maga hozta létre 1959-ben. Felfedezhetők bennük a levendula, a tölgyfa, a fenyő- és citrusfélék, a szegfű, a rózsa, a borostyán, a nőszirom, a vanília, sőt – stílszerűen – a dohány illatai is. Vagányság, tisztaság és a frissesség jellemzi őket. A legújabb termékcsalád az augusztustól elérhető Tabac Gentle Men’s Care lesz, amely férfias karakterét a körte, a szantálfa, a kardámom és a kasmír esszencia együttállásának köszönheti. Az illaton némi elegáns füstösség is érezhető. Az Eau de Toilette, a dezodor, a tusfürdő, a borotválkozó zselé, az after shave balzsam és krém, a hidratáló zselé és krém, valamint a borotvazselé is jó eséllyel hódítani és bódítani fog.
Friss termékhez persze friss megjelenés is dukál: a korábban megszokott „Tabac-barna” színt a termékek csomagolásán ezúttal réz árnyalat és új betűtípussal szedett szöveg egészíti ki, és dobja fel. Az új illat fő piacai a hazai pálya, azaz Németország mellett a Benelux államok, Skandinávia, az Egyesült Királyság és Spanyolország lehetnek. A Mäurer & Wirtz ugyanakkor a kapcsolódó kampánnyal az orosz és a brazil úriembereket is szeretné elérni.
Presztízs MagazinA Tabac filozófiája szerint ápolt test és bőr nélkül nem igazi a férfi! A most kifejlesztett termékcsalád a tisztálkodás, borotválkozás, ápolás, illatosítás négyes skála valamennyi elemét, vagyis e tekintetben a teljes napi férfirutint lefedi. A balzsamok, krémek és zselék úgy tesznek lehetővé üde napindítást, hogy közben az érzékeny bőrre is vigyáznak, az illatok pedig egy valódi úriember estig tartó auráját teremtik meg – vélekedik a gyártó, de a végső szó természetesen ez esetben is a fogyasztóé. Ő férfiként nyilván azt reméli, hogy nemcsak a női szemek akadnak majd meg a dizájnos üvegcsén és tubusokon, hanem a szimatok is az illaton, és az összhatás majd arról a gentlemanről árulkodik, akinek érzi magát, vagy akivé válni szeretne.
 
 
Tudta?
A Mäurer & Wirtz az Aachen-közeli Stolberg városában működik, 400 alkalmazottal.
A cég 135 országba exportál, termékei többek között: S.Oliver, 4711, Otto Kern illatszerek.
Werner Baldessarini, a Baldessarini márka gazdája hosszú időn át a Hugo Boss elnöke volt.
A Tabac márka reklámarcaként David Coulthard korábbi Formula 1-es versenyző is feltűnt.
A gentleman szó előkelő, jó modorú, lovagias, türelmes, őszinte, nemes férfiút jelent.
 
Még nincs értékelve