Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hidratálás és a többi…

sajtóanyag | archív | 2015.06.29. |
bőrápolás
Hidratálás és a többi…
Napjainkban az erősebb nem számára is egyre fontosabb az ápolt és fiatalos megjelenés. Sok férfi használ kimondottan az urak számára kifejlesztett kozmetikumokat, arctisztító és napfényvédő krémeket. Gyakran előfordul, hogy a férfiak is bevállalják a legmodernebb arcfiatalító kezeléseket, köztük a mikrofókuszált ultrahangos kezelést, a vékonyszálas kontúrterápiát vagy éppen a botoxot.
A férfiak szerencsésebb genetikai örökséggel rendelkeznek, mint a nők: bőrük ellenálló képességének köszönhetően sokkal később kezdenek el öregedni, néhány karakteres ránc, vagy az őszülő halánték ráadásul még vonzóbbá, érettebbé is teheti az arcukat. Bőrük sok tekintetben különbözik a hölgyekétől: 20%-kal vastagabb, jobb vérellátású, fokozottabb anyagcseréjű, erősebb kötőszöveteik és hormonális adottságaik miatt a narancsbőr is elkerüli őket.
Fontos azonban, hogy jól bánjanak ezzel a kivételes genetikai hozománnyal: életmódjukkal, bőrük ápolásával és védelmével erősítsék ennek pozitív hatását. 
 
Presztízs Magazin– A férfiak bőre több kollagén rostot és faggyúmirigyet tartalmaz, mint a nőké, ezért náluk 35 éves kor körül jelentkeznek az öregedés első jelei, akkor azonban hirtelen és látványosan. Rendkívül fontos tehát, hogy ebben az időszakban kiemelten figyeljenek bőrük ápoltságára – mondta el dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus.
A mindennapi borotválkozás érzékenyebbé teheti a férfiak bőrét, és gyakran gyulladásos tüneteket provokálhat. 
– A rendszeres borotválkozás sérüléseket eredményez a bőr védelmét szolgáló hidrolipid rétegen, emiatt fokozódik a bőr vízvesztése, amely felgyorsítja az öregedés folyamatát. A borotválkozó szerek esetében ezért érdemes elkerülni a magas alkoholtartalmú, égő érzetet okozó készítményeket – tanácsolta a szakorvos, aki kiemelte: az arcszeszen kívül a férfiak ma már számos egyéb, speciálisan nekik kifejlesztett kozmetikumot, például arctisztítót és szemránckrémet is használnak. – Fontos az arctisztítást követő, reggel és este alkalmazott hidratáló krém, a nyári időszakban pedig érdemes 20 faktoros készítménnyel védekezniük – tette hozzá dr. Kriston Renáta.
A kor előrehaladtával a férfiaknál is jelentkezhet kontúrvesztés az arcon: náluk kiemelkedően jó eredménnyel alkalmazható számos műtétmentes arcemelő beavatkozás, így például a mikrofókuszált ultrahangos kezelés és a vékonyszálas kontúrterápia. Ezek mindegyike segíti megőrizni a férfias arc karakterességét.
– A férfiaknál a leggyakrabban végzett orvos-kozmetológiai beavatkozás a botox kezelés, amely kifejezetten hatékony a szemöldökök közötti mély, haragos megjelenést kölcsönző ráncok finomítására, hatása 3-6 hónapig élvezhető és tetszőleges mennyiségben ismételhető – árulta el a szakorvos.
 
 
 
 
Még nincs értékelve