Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Arany Medál-díj: a közönség választja ki a díjazottakat

sajtóanyag | sajtófotó | 2019.10.29. |
Arany Medál-díj
Arany Medál-díj: a közönség választja ki a díjazottakat
Idén decemberben is kihirdetik Arany Medál-díj nyerteseit, hat kategóriában. A kizárólag a közönség szavazatai alapján odaítélt kulturális elismerést olyan színművészek, rendezők és írók vehetik át, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, önálló kötetet publikáltak.
A voksok az alábbi kategóriákban leadhatók:
Az év írója
Az év színésze
Az év színésznője
Az év rendezője
A legígéretesebb fiatal tehetség díja
Életműdíj
 
A szavazatleadás érvényes e-mail címen keresztül történik: az //aranymedaldij [at] gmail [dot] com">aranymedaldij [at] gmail [dot] com címre a díjra érdemesnek talált művész, művészek nevét a kategória megjelölésével kell feltünteti. A szavazási időszak első napja: október 20. A szavazatok beérkezése november 20-án, éjfélkor zárul le. Voksot a megjelölt időszakban a Főváros VII. Kerületében, Erzsébetvárosban található Bethlen Téri Színházban, szavazóurnába dobott papírlapok segítségével is le lehet adni. Az Arany Medál-díj többek között azért unikális elismerés, mert nincsen előzetes jelöltlistája, nincsen kuratóriuma vagy zsűrije - az összes olyan díjra érdemesnek ítélt színészre, íróra és rendezőre lehet szavazni, aki az idei naptári évben művészi produktumot hozott létre. 
 
A szavazók között értékes könyvnyereményeket sorsolnak ki a Helikon, a Libri és az Európa könyvkiadók jóvoltából, a két kiadó őszi újdonságaiból. Ezen részletekről később tájékoztatjuk a voksolókat, a sajtót. A díjakat decemberben, az Arany Medál-gálán állandó háziasszonya, Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser moderálásával osztják ki. 
 
Az Arany Medál-díj az utóbbi tizenegy évben sikerrel működik, az elmúlt évek folyamán tízezer-százezer szavazat alapján kerültek ki a díjazott. A szervezők idén is remélik, hogy a szavazói érdeklődés 2019-ben sem hagy alább, hanem esetleg még több szavazót üdvözölhetnek az Arany Medál-díj felfelé ívelő történetében. Az idei évtől az eddigiek mellett egy új médiapartnere is van a kitüntetésnek: az Új Forrás irodalmi folyóirat, együttműködik a debreceni Apolló Mozi is. Kérem, segítsd munkánkat azzal, hogy ebből a sajtóanyagból cikket írva, televíziós-rádiós anyagot készítve hírt adsz az Arany Medál-díj szavazásának megindításáról! 
 
A 2018-as év elismertje Darvasi László író, Rudolf Péter, Ónodi Eszter, Herr Szilvia és Csernus Mariann színművészek, valamint Herendi Gábor filmrendező volt. Az utóbbi kilenc évben mások mellett Arany Medál-díjban részesültek Nádas Péter, Dragomán György, Száraz Miklós György, Vámos Miklós és Háy János írók, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, Básti Juli, Halász Judit, Kulka János, Osváth Judit, Schneider Zoltán, Huszárik Kata és Martinovics Dorina színművészek, valamint Enyedi Ildikó, Szász János, Till Attila és Zomborácz Virág filmrendezők. Az összes korábbi díjazott listáját itt tekintheted meg: https://hu.wikipedia.org/wiki/Arany_Med%C3%A1l_d%C3%ADj
 
A díj non-profit kezdeményezés, pénzjutalommal nem jár. Alapítója, Mészáros Márton kulturális újságíró és szerkesztő, a Premier művészeti magazin főszerkesztő-helyettese. Az Arany Medál-díj hivatalos médiapartnerei: Népszava, 168 óra, Premier művészeti magazin, Kláris irodalmi lap, Pesti Bölcsész Újság, Taxi Magazin, Fidelio, Revizor, Kulturpart, MizusCafé, Litera.hu, Szinhaz.hu, Szinhaz.org, Új Forrás, Debreceni Apolló Mozi, Mandiner.hu, Félonline.hu, Új Könyvpiac, Criticiai Lapok, ELTE Online, Sikeres Nők, Erzsébetváros, Körúti Korzó. Főtámogatója a Főváros VII. kerülete, Erzsébetváros Önkormányzata. Támogatja továbbá a Vylyan borászat (Villány), a Kovács Nimród Borászat (Eger), valamint Farkas József magánvállalkozó.
Még nincs értékelve