Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Facebook-posztokat énekel Tóth Vera

TEK-sajtóanyag | sajtófotó | 2015.07.09. |
Facebook, Tóth Vera
Facebook-posztokat énekel Tóth Vera
Szokatlan módon, Facebook-kommentek felhasználásával készít dalt a magyar könnyűzenei élet három csillaga, a Punnany Massif Wolfie-ja a Random Tripből ismert Delov Jávor és az első Megasztár győztese, Tóth Vera. A szöveget a Nescafé online közösségének üzenetei alapján írják meg a szerzők, a téma pedig „Szeretem a reggelt!”
Sokan nehezen tápászkodnak ki az ágyból reggelente, mégis a reggel a nap legtermékenyebb időszaka, egy új nap, új lehetőségek kezdete – ezt vallja a NESCAFÉ és online közössége: a márka magyar Facebook-csoportja, és a Szeretem a reggelt weboldal közönsége. Így a NESCAFÉ digitális barátai közösen válnak dalszerzővé.
 
„Szeretem a reggelt, mert végre a szemedbe nézhetek!” – hangzik egy szerelmes üzenet, „Szeretem a reggelt, mert egy új lehetőséget rejt”, „Szeretem a reggelt, mert ajtót nyit egy új kalandra” – sugárzik az optimizmus két másikból. „Szeretem a reggelt, mert újra hallom a gyerekem hangját!” – vallja egy szerető édesanya a NESCAFÉ által indított Facebook-oldalon. Talán ezek a sorok is rövidesen ott szerepelhetnek egy slágerben. Sokan, sokféle okból és sokféleképpen szeretik a reggelt, amelyet a Nescafé is igyekszik tartalmassá tenni. A megbízható reggeli kávé mellé egy dallal is kedveskedik a reggelek barátainak, amelynek elkészítésére a hazai könnyűzenei élet három tehetséges fiatal művészét, Punnany Massif Wolfie-ját a Random Tripből ismert Delov Jávort és az első Megasztár győztesét, Tóth Verát kérték fel.
 
Wolfie feladata, hogy a több száz reggelhez szóló vallomásból kiválassza és strófákba rendezze azokat, amelyek dalszöveggé válhatnak, a zenét pedig Delov Jávorral közösen írják majd.
 
„Bár én magam tartalmasan szeretem tölteni a reggeleimet, személyes kedvencem Facebook-gondolatok közül így hangzik: Szeretem a reggelt, mert eladtam a vekkert” – meséli Wolfie.
 
A NESCAFÉ nem először inspirálja a könnyűzene világát, hiszen az Open Up című világslágert Laurie Anderson előadásában is a reggelik nélkülözhetetlen kávéja ihlette. A magyar zenészek így komoly kihívás előtt állnak.
 
A dalszerzés előkészületeiről és a szerzők és a reggelek harmonikus viszonyáról rövid werkfilmek készültek: https://www.youtube.com/watch?v=So7aNEMU4s8
Még nincs értékelve