Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kinek van igaza?

R. Szabó Zsuzsa | archív | 2017.11.14. |
Kinek van igaza?
Vád vagy leleplezés. Gyanú vagy bűnjel. Nem mindegy! A Kétely című előadás alatt azonban mégsem tudjuk meg, hogy mivel is van dolgunk. John Patrick Shanley Pulitzer-díjas Kétely című drámáját Udvaros Dorottya, Fekete Ernő, Kéry Kitti és Simkó Katalin szereplésével, Pelsőczy Réka rendezésében láthatjuk a Belvárosi Színházban.
A bronxi St. Nicholas Egyházi Iskola igazgatónője, Aloysius nővér (Udvaros Dorottya) kemény kézzel és negatív tapasztalataiból fakadó gyanakvással kezeli a gyerekeket és az őket tanítókat. A vasfegyelemmel vezetett iskolába új tanító érkezik, Flynn atya (Fekete Ernő) személyében, aki modern gondolkodásával új szellemiséget hoz az intézménybe. Aloysius nővér és Flynn összetűzésbe kerülnek egy fiú miatt, akinek az atya kicsit több figyelmet szentel. A nővér pedofíliával vádolja a férfit.
Nem tudjuk pontosan, ki mellé álljunk, kinek megalapozottabbak az érvei, végig bennünk van a kétely. Nincs rá biztos válasz, hogy a nővér túl elszánt a Flynn atya elleni lejárató hadjáratában, vagy valóban szemfüles vezetőként idejében elkapta a beteges hajlamú tanítót…
 
John Patrick Shanley: Kétely
Belvárosi Színház, Budapest
 
Még nincs értékelve