Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Új élet, új kihívások

Polyák Lilla Marie Antoinette szerepében

Privacsek András | Kiss Kriszti | 2016.02.16. |
Polyák Lilla
Új élet, új kihívások
Polyák Lilla korunk egyik legnépszerűbb musicalszínésznője, aki nem csak az énekléshez, de a focihoz, a motorozáshoz és a barkácsoláshoz is remekül ért. Utóbbit bizonyítva pár hete elhódította Az Év Háziasszonya címet. A művésznő lapunknak beszélt eddigi karrierjéről, arról, hogy hatévesen a családi asztalon eldőlt a sorsa, édesanyja „átverésének” köszönhetően pedig ma már tökéletesen beszél németül, így Németországban, Ausztriában és Svájcban is ismerhetik a színház szerelmesei. Polyák Lillának a szakmáján kívül két fia a legfontosabb, de az interjúból az is kiderül, hogy 2016-ban a Marie Antoinette címszerepe mellett mivel lepi meg a rajongóit.
Úgy forgatja a csavarhúzót, a kalapácsot, a fúrót, mint kevés férfi…
– Nekünk, színészeknek teljesen más a beosztásunk, mint a „normális” embereknek. Ezért hiába vagyok háziasszony, nem tudok olyan rendszerességgel sütni, főzni, mint ahogy szeretnék, ugyanakkor sokszor alakul úgy, hogy olyan házimunkát kell végeznem, ami nem feltétlenül nőies. A TV2 Az Év Háziasszonya című műsorában sikerült bizonyítanom, hogy nem jelent problémát egy kisebb bútordarab összeszerelése. Otthon sem esem kétségbe, ha mondjuk egy könyvespolcot kell összeraknom. A használati utasítás mindig segít, valamint az, hogy sokat legózom a gyermekeimmel, ez ugyanis ad egyfajta kreativitást és rálátást a szereléshez.
Presztízs MagazinDe nem csak a barkácsolás a különös szenvedélye, hanem a foci és a motorozás is, amelyek szintén nem tekinthetőek kimondottan nőies hobbiknak.
– Úgy látszik, a hobbijaimat tekintve kissé elférfiasodtam. A két fiam mellett természetes, hogy megszerettem a focit, pedig szívesen Barbie-ztam volna. Mindketten fociztak egy időben, akkoriban rendszeresen jártam a meccseikre, otthon együtt szurkoltunk a tv előtt. Nálunk a Real Madrid és Cristiano Ronaldo a kedvenc, én csak néha, és akkor is félve mondom ki otthon, hogy „hajrá Barca!” A motorozást pedig Zsolt által (Homonnay Zsolt, Polyák Lilla exférje, a szerk.) kedveltem meg, eleinte mögötte utaztam, de aztán rákaptam a benzingőz illatára. A költözés miatt azonban meg kellett válnom a motoromtól, így most egy ideig biztosan nem hódolhatok ennek a hobbimnak.
A foci olyannyira szerepet játszott az életében, hogy egy alkalommal a Magyar Labdarúgó-szövetség kampányarca is volt….
– Igen, a románok elleni Európa-bajnoki selejtező előtt megkértek, hogy mondjak pár biztató mondatot egy reklámfilmben. Aztán a mérkőzésen természetesen ott szurkoltam a lelátón a mieinknek. A nagyobbik fiam egyébként nagyon sokáig kacérkodott a gondolattal, hogy futballista lesz. A focit és a teniszt is imádta, de egy idő után leültünk vele, és arra kértük, hogy döntsön, mert kimagasló szinten csak egy sportágat lehet űzni. Sokat tépelődött szegény, végül a teniszt választotta.
Ezek szerint nem követik a szülők példáját?
– Nem hurcolom be őket rendszeresen a színházba. Ennek ellenére azt látom, hogy a kicsi szeret szerepelni, reflektorfényben lenni akár családi körben, vagy az osztályában. Eléggé extrovertált srácok, mindemellett muzikálisak is, a zenét és a sportot egyformán szeretik. A 11 éves Zsombor teniszezik és zongorázik, míg a 8 éves Bulcsú dzsúdózik és dobol.
 
„Nagyon sok arcom van”
 
Presztízs Magazin A kis Lilla ennyi idősen mivel foglalatoskodott?
– Én már hatévesen is szerepeltem. A közgazdász szüleim nehezen tolerálták, hogy ennyi idősen bármikor felugrottam asztalra, és elkezdtem énekelni vagy verset mondani. Tizenegy éves voltam, amikor édesapámat elveszítettük, ekkor már biztos voltam benne, hogy színésznő leszek. Tudtam, hogy édesapám büszke lenne rám, és őmiatta is szerettem volna megvalósítani az álmaimat. Érdekes azonban, hogy gyerekként főleg prózamondó versenyeket nyertem, emellett jártam zeneiskolába, megtanultam hegedülni, sőt két zenekarban is énekeltem. Az egyik a sokatmondó Inkább holnap nevet viselte. Ez egy alternatív zenekar volt, majd jött a rockosabb, dallamosabb zenét játszó Salut.
Nehéz lenne Önt elképzelni egy alternatív zenekar frontasszonyaként…
– Pedig nagyon sok arcom van, akik ismernek, tudják, hogy képes vagyok olyan dolgokra, amiket ki sem néznének belőlem. Azt is kevesen gondolták rólam, hogy tudok barkácsolni, szeretem a focit, és gyakran motorozom. Az alternatív zene most már távolabb áll tőlem, de a kemény rockot a mai napig kedvelem.
Hogyan lesz valakiből sikeres, népszerű musicalszínésznő?
– Imádtam szerepelni és énekelni is, ezért eldöntöttem, hogy musicalszínésznő leszek, hiszen így egyik álmomat sem kell feladni. Tizenhét évesen Győrben – egy évvel az érettségi előtt – kitaláltam, hogy felvételizek Budapestre Toldy Mária Musical Stúdiójába. Édesanyám azt gondolta, hogy elment az eszem, talán nem is állt messze a valóságtól, de én tántoríthatatlan voltam. Amikor megtudta, hogy óriási a túljelentkezés, akkor picit megnyugodott, úgy volt vele, hogy majd a sikertelen felvételi elveszi a kedvemet a hóbortomtól. Az ő szerencsétlenségére azonban felvettek, így költözhettem Pestre. Végigjártam vagy húsz gimnáziumot, de érettségi előtt sehol nem akartak átvenni, mígnem a Madách Gimnázium igazgatója azt mondta nekem, hogy nekik van egy büszkeségfaluk, ő szívesen „befogad”, ha megígérem, hogy rákerülök a tablóra.
 
New York helyett Bécs
 
Presztízs Magazin Nem csak a gimnáziumot, de aztán a Színház- és Filmművészeti Főiskolát is sikeresen elvégezte, majd szinte azonnal Bécsben kezdett játszani. Ennyire szerette a német nyelvet?
– Nem szerettem, sőt! Azt, hogy egyáltalán megtanultam németül, édesanyámnak köszönhetem, aki jól „átvert”. Még a győri suliban magyar-történelemre és angolra jelentkeztem, de ő az utolsó pillanatban átíratott angol-németre. Az első tanítási napon tudtam meg, hogy németet kell tanulnom. Hallani sem akartam róla, Amerika-mániás voltam, minden vágyam az volt, hogy eljussak New Yorkba, a német nyelv egyáltalán nem érdekelt. Egy idő után azonban tudomásul vettem, és most már hálás vagyok édesanyámnak ezért a kis trükkért.
Gondolom, nem bánkódott, hogy New York helyett Bécsbe került.
– Egyáltalán nem, óriási lehetőség volt ez számomra fiatal színésznőként. Először a Mozart című musicalben alakítottam Waldstätten bárónőt, majd turnéztam az Abba Tribute és Rockin’ című zenés előadásokkal, aztán szintén Bécsben játszottam a Moby Dick című produkcióban.
– Ekkor már tökéletesen beszélt németül?
– Ha nem is tökéletesen, de elég jól. Érdekes, hogy Bécsben eleinte nem is akartam megszólalni németül, ha kérdeztek, mindig angolul válaszoltam. Persze a színház az más. Érdekes, de egy színésznek nem kell feltétlenül tudnia az adott nyelvet, ha valakinek jó a nyelvérzéke, a kiejtése és betanulja a szövegét, akkor minden további nélkül játszhat.
– Azóta is folyamatosan játszik külföldön. Nem fárasztó, nem sínylik meg a gyerekek az édesanyjuk hiányát?
– Valóban sokat vagyok külföldön, az év egynegyedét kint töltöm. A Szépség és Szörnyeteggel télen és nyáron is turnézunk, most jöttünk haza például Bázelből, ahol egy hónapot töltöttünk. Néha lelkiismeret-furdalásom van, de ha itthon vagyok, megpróbálok minél több időt tölteni a fiúkkal. Ők ebbe születtek bele, tudják, hogy ez a munkánk, megértik, vagy legalábbis remélem, hogy megértik.
 
A Csináljuk a Fesztivált hozta meg az áttörést
 
Presztízs Magazin Folyamatosan szerepel a Madáchban, az Operettszínházban, a rajongók nagy része azonban mégis, mint énekesnőt ismeri Önt. Ez nem zavarja?
– Ezt tudomásul kell venni. Az emberek nagyobb része inkább tévét néz, mint színházba jár. 2008-ban, miután a Woman in Love című slágerrel megnyertem a Csináljuk a Fesztivált című műsort, éreztem a saját bőrömön, hogy egyre többen szeretnek, megismernek az utcán, azt is mondhatnám, hogy ez volt a nagy áttörés számomra.
2013-ban és 2014-ben is indult A Dal című versenyen. Ezek szerint ezek a televíziós szereplések már nem hoztak akkora sikert?
– Nem volt az a nagy robbanás, mint a Csináljuk a Fesztivált után. Talán azért, mert ekkor már ismertebb voltam, kevesebben csodálkoztak rám, hogy „ki ez a Polyák Lilla?” A Valami más című dalom így is nagy sikert hozott. Sokakkal ellentétben én nem azért indultam el A Dalon, mert mindenképp ott akartam lenni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Egyfajta játéknak fogtam fel. Nekem ennél fontosabb volt, hogy széles körben megmutathassam magam a nagyközönségnek. Egy évvel később ugyanez volt a helyzet a Karcolással, amely szerencsére szintén sokat játszott dal lett. Cseppet sem vagyok elégedetlen, nagyon sok lehetőséget hozott nekem a műsor.
Ahogy hallgatom Önt, egyre inkább az az érzésem, hogy folyamatosan ezer fokon pörög. Ki tud kapcsolni, van egyáltalán szabadideje?
– Ha van, akkor azt a gyermekeimmel töltöm. Karácsony volt egy kicsit lazább, de a két ünnep között már dolgoztam. Most pedig egy újabb nagy feladat előtt állok. Márciusig szinte éjjel-nappal a Marie Antoinettet próbáljuk a Budapesti Operettszínházban Kerényi Miklós Gáborral, amelyben a címszerepet játszom. Nagyon izgalmas karakter. Szeretném megmutatni a nézőknek, hogy az ő élete korántsem volt csupa fény és csillogás, mint ahogy azt általában gondolják. Egyébként nagyon kevés a szabadidőm, én már annak is örülök, ha van egy órám, és beülhetek a kádba. Ilyenkor körbe rakom gyertyákkal és meditálok.
– Nincs olyan rajongója, aki ne értesült volna róla, hogy tizenöt év után véget ért a házassága, de egyáltalán nem érződik Önön, hogy élete legnehezebb időszakát éli…
– Tudatosan kerülöm ezt a témát a sajtóban, de annyit elmondhatok, hogy nagyon erősnek érzem magam, és csakis előre nézek. Tudom, azért vannak a nehéz időszakok, hogy a jót majd meg tudjuk becsülni. Napról napra jobban vagyok, elmondhatatlanul szeretem a gyermekeimet, akik óriási erőt adnak nekem. Idén lesz egy új dalom, amelyben kiéneklem magamból a mostani érzéseimet…
 
Presztízs MagazinNÉVJEGY
Polyák Lilla
Születési idő/hely: 1976. március 16./Győr
Tanulmányok: Toldy Mária Musical Stúdió, Színház- és Filmművészeti Főiskola
Gyermekei: Zsombor és Bulcsú
Főbb színházi szerepei:
Anna Karenina, Kocsák-Miklós: Anna Karenina, Madách Színház
Balogh Éva, Gyárfás-Szabó-Szente: Tanulmány a nőkről, Madách Színház
Kozmutza Flóra, Vizy-Tóth: Én, József Attila, Madách Színház
Mary Poppins, Disney-Cameron-Mackintosh: Mary Poppins, Madách Színház
Mesélő, Webber-Rice: József és a színes szélesvásznú álomkabát, Madách Színház
Natasa, Galambos-Szente-Bolba: Csoportterápia, Madách Színház
Teamama, Menken-Ashman-Rice: A Szépség és a Szörnyeteg, Budapesti Operettszínház
Tó úrnője, Idle-Du Prez: Spamalot, avagy a Gyalog Galopp, Madách Színház
Tündér Lilla, Musicalmesék, Budapesti Operettszínház
Waldstätten bárónő, Lévay-Kunze: Mozart!, Budapesti Operettszínház
 
 
Ruha: Edyna Kulcsar Showroom és Prieston by Noémi Nagy
 
Még nincs értékelve