Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az Eurosport élőben közvetítit a Japán versenyt

sajtóanyag | Presztízs Sport | 2016.09.02. |
Michelisz Norbert
Az Eurosport élőben közvetítit a Japán versenyt
Az Eurosport egész évben motorsportok legizgalmasabb pillanatait hozza el nézőknek többek között a túraautó világbajnokság vagy a LeMans 24 órás versenyek közvetítésével. Szeptember első hétvégéjén a Honda csapat otthonában, Japánban a Motegi Ringen folytatódik a túraautó világbajnokság A Honda rengeteget tesztelt a nyáron, így kevés dolog jelentene nagyobb megtiszteltetést Michelisz Norbiéknak, mint ha a hazai futamon sikerülne győzelmet aratniuk.
Michelisz Norbert akinek körrekorderként nagy céljai vannak a hétvégi futammal kapcsolatban rövid interjút adott Lantos Andrásnak, az Eurosport kommentátorának. 
 
Mit jelent számodra a japán WTCC futam?
Mióta Hondával versenyzem, mindig is különlegesek voltak számomra a Japánban rendezett hétvégék, és ez csak felerősödött azzal, hogy idén már a gyár hivatalos versenyzőjeként utazhatok a Twin Ring Motegire. Japánban az emberek imádják az autóversenyeket, a Honda-pilótákat pedig óriási tisztelettel és szeretettel fogadják, úgyhogy páratlan élményre számítok idén.
  
A nézői fogadtatás mellett az eredmények tehetik még inkább feledhetetlenné ezt a versenyt. Mivel lennél elégedett Motegiben?
Korábban nyertem időmérőt és versenyt is a Honda otthonában, úgyhogy szívem szerint ezúttal sem adnám alább Azt gondolom, itt az ideje megszerezni az első gyári Hondás futamgyőzelmet, hiszen ezen a téren elmaradásban vagyok a márkatársaimmal szemben. A Hungaroring után nem is lehetne erre tökéletesebb helyszínt találni, mint Japán. Nem lesz könnyű feladat, de Japában egy Honda versenyző számára csak a győzelem lehet a cél. 
  
Az új kompenzációs súlyrendszer bevezetése óta először a Honda a Citroennel azonos mennyiségű ballasztot kapott. Ez mennyire befolyásolja a helyzetedet? 
Természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Motegiben 80 kiló pluszsúlyt kapunk majd, de az előszezon során rengeteget teszteltünk maximális ballaszttal, bőven rendelkezünk adatokkal, és az idei év eddig azt mutatta, hogy a pluszsúlyok már nem vetnek annyira vissza bennünket, mint korábban. Nagyon bízom benne, hogy 80 kilóval megpakolva is harcban lehetek a dobogóért és a győzelemért.
 
Michelisz Norbert mellett a hétvégi versenynek több ígéretes magyar résztvevője is lesz: felépülése után Ifj. Ficza Ferenc Nagy Danival együtt a Zengő Motorsport színeiben első japán versenyhétvégéjükre készülnek. 
Az Eurosport 1 és az Eurosport 2 élőben közvetíti a hétvégi időmérő edzések és a versenyek minden pillanatát. Az időmérő edzések az Eurosport 2 csatornán Szeptember 3-án 8:00 órától, a versenyek pedig vasárnap 8:30-tól az Eurosport 1 csatornán kerülnek közvetítésre.
 
Még nincs értékelve