Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Besenyei Péter a hatodik helyen végzett Ascotban

Red Bull Air Race: Paul Bonhomme győzött Angliában

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.08.18. |
Besenyei Péter a hatodik helyen végzett Ascotban
Negyvenezer néző ünnepelte Paul Bonhomme győzelmét az ascoti lóversenypályán: a brit világbajnok Matt Hallt és Joshihide Muroját utasította maga mögé a Red Bull Air Race angliai futamán. A budapesti győztes Hannes Arch repülőgépe el sem indult, Besenyei Péter pedig a hatodik helyen végzett.
Hazai versenyén Paul Bonhomme nem okozott csalódást a szurkolók tízezreinek, a brit pilóta szoros versenyben győzött Ascotban, megerősítve ezzel világbajnoki esélyeit. Negyvenhat pontjával Bonhomme magabiztosan tartja a vezetést a 38 pontos ausztrál Matt Hall előtt. Nigel Lamb az ötödik helyen futott be, így a veterán brit pilóta már biztosan nem lesz világbajnok ebben a szezonban. Új repülőgépével Besenyei Péter értékes pontokat gyűjtve hatodik lett.
 
„Nehéz nap volt ez az irodában, de nagyon élveztem” – mondta Paul Bonhomme a legendás ascoti lóversenypálya felett tartott verseny után. A világ leggyorsabb motorsportjának világbajnoka helyenként 370 km/órás sebességgel száguldott mindössze 25 méteres magasságban és magabiztosan győzött. „Annyit mondhatok, hogy ez csapatmunka volt, én mindössze a pilóta vagyok, aki megpróbálja jó irányba terelni a gépet” – nyilatkozta. A brit 1.06.416-os idővel teljesítette a pályát, Matt Hall pedig hiába próbálta legyőzni, az 1.09.024-es köridő erre nem volt elég.
 
Hannes Arch Budapesten és Rovinjban is győztesként lépett fel a pódiumra, így komoly esélyesként várta a Red Bull Air Race angliai futamát. Az osztrák a kvalifikáció során csak szenvedett, ám a legjobb 12 között magára talált és jobb időt futott Bonhomme-nál. Úgy tűnt, ismét ő lehet a titkos favorit, ám elpártolt mellőle a szerencse. A legjobb nyolc között Arch esélyt sem kapott, repülőgépe motorja nem indult be. „Dühítő, ha az ember nem tud versenyezni, de ilyen az élet” – nyilatkozta Arch, aki az ascoti verseny után a harmadik helyre csúszott vissza a bajnokságban. Besenyei Péter a gépcserét követően ismét jól teljesített, Nigel Lamb mögött a hatodik helyen végzett. A Red Bull Air Race szeptember 5-6-án az ausztriai Spielbergben folytatódik.   
Végeredmény Ascotban: 1. Paul Bonhomme (GBR), 2. Matt Hall (AUS), 3. Joshihide Muroja (JPN), 4. Nicolas Ivanoff (FRA), 5. Nigel Lamb (GBR), 6. Besenyei Péter (HUN), 7. Martin Sonka (CZE), 8. Hannes Arch (AUT), 9. Michael Goulian (USA), 10. Matthias Dolderer (GER), 11. Juan Velarde (ESP), 12. Kirby Chambliss (USA), 13. Pete McLeod (CAN), 14. François Le Vot (FRA) 
 
A világbajnokság állása: 1. Bonhomme 46 pont, 2. Hall 38, 3. Arch 30, 4. Sonka 18, 5. Lamb 17, 6. McLeod 14, 7. Dolderer 12, 8. Muroja 11, 9. Ivanoff 11, 10. Goulian 8, 11. Besenyei 8, 12. Chambliss 2, 13. Velarde, 14. Le Vot
 
Még nincs értékelve