Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A Dragacs megérett egy kasztnicserére!

A jövőre nézve rengeteg tapasztalattal lett gazdagabb a Tomracing Motorsport versenyzője az elmúlt hétvégi NitrOlympx-en

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.08.13. |
A Dragacs megérett egy kasztnicserére!
Gyorsulási megmérettetések legnagyobb versenyére került sor az elmúlt hétvégén: Hockenheimben ismét megrendezték az Év futamát, a NitrOlympx-et, ahol a magyar színeket ezúttal is Kohári Zoltán és a 3000 lóerős aszfaltszaggatója, a Dragacs képviselte. A nagy megmérettetés rengeteg tapasztalatot hozott a Tomracing Motorsport versenyzője számára, aki annyit elárult, immáron annyira erős a Dragacs motorja, hogy télen mindenképpen új kasztnit kap majd.
„Kiderült, hogy a jelenlegi motorhoz a Dragacs kasztnija már nem megfelelő. Akkora erő van az autóban, hogy szinte az összes futamban kitört a hátulja, és emiatt megszűnt a tapadásunk. Ki kell, hogy mondjam, a Dragacs megérett egy kasztnicserére. Hol húsz méter után, hol csak kétszáznál, attól függően, hogy mennyire vettünk vissza a teljesítményből. Ráadásul a rajtkorlátunk sem mindig működött. A második futamra próbáltuk orvosolni a problémát, de nem igazán sikerült. Teligázon indultunk el, de ismét elcsavarta a kasztnit, ráadásul felrobbant a kompresszor ablaka, ami a motorháztetőt és a bal első ajtót is darabokra törte. Hajnalig dolgoztunk rajta, ám így is ki kellett hagynunk a szombati első futamot. A másodikra már ki tudtunk állni, de messze elmaradt az eredmény. A nyolcas táblára úgy álltam oda, hogy szeretnék végre egy jó rajtot venni, de sajnos 64 ezreddel beugrottam. Annyi jó mindenképpen történt, hogy a most tapasztaltak alapján a megoldást tudjuk, de ezt már csak a tél folyamán tudjuk megvalósítani” – mondta Kohári Zoltán, aki idén legközelebb augusztus 30-án, a Hungaroringen áll rajthoz, természetesen még a régi kasztnival.
 
Presztízs MagazinA Tomracing Motorsport csapatfőnöke is inkább a pozitívumokat keresi az elmúlt hétvégében, és abban bízik, a most megszerzett tapasztalatok alapján jövőre sokkal sikeresebb szezont futhatnak majd.
 
„Nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, mivel sem időben, sem pedig a helyezésben nem teljesítettük azt, amit titkon reméltünk. Csalódottak azonban egyáltalán nem vagyunk, mert rengeteg olyan dologra fény derült, amit más körülmények között nem tudtunk volna meg. Nagyon sokat tanultunk, és ezeket a tapasztalatokat a jövőben fel is fogjuk használni. Megyünk előre, és egy pillanatig sem csüggedünk” – jelentette ki Miklósy Tamás. 
Még nincs értékelve