Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fenyvesi Gábor a Hungaroringen tér vissza

sajtóanyag | Tomracing Motorsport | 2015.08.08. |
Fenyvesi Gábor a Hungaroringen tér vissza
Ezen a hétvégén a Hungaroring látja vendégül a legjobb magyar és közép-európai gyorsasági motorosokat, ugyanis most rendezik meg az Alpok-Adria, az IMRC és a Magyar Bajnokság utolsó előtti fordulóját. A versenyről természetesen nem hiányozhat a Tomracing Motorsport sem, a csapatot a Superstock 1000-es kategória 2013-as IMRC bajnoka, a június elején súlyosan bukó Fenyvesi Gábor képviseli majd.
Amikor június elején a pannoniaringi IMRC és Magyar Bajnokság második fordulójában Fenyvesi Gábor a pénteki tesztnapon óriásit esett, senki sem gondolta, hogy csak a mostani hétvégén tud majd visszatérni. A Tomracing Motorsport doyenje az akkori bukásakor komoly zúzódásokat szenvedett, és bizony beletelt pár hétbe, mire a 2013-as IMRC bajnok annyira felépült fizikailag, hogy ismét harcba szállhasson a bajnoki pontokért. Ráadásul mindezt egyik kedvenc pályáján, a Hungaroringen teheti meg, ahol a Superstock 1000 kategóriában áll majd rajthoz. Fenyő abban bízik, képes lesz a nagy meleggel is megbirkózni, mert ha igen, egy szép eredménnyel az IMRC összetettjében akár a dobogós helyeket is megközelítheti annak ellenére, hogy négy futamot kénytelen volt kihagyni. Ugyanis a harmadiktól „mindössze” 31 pontra van lemaradva, amit – némi szerencsével és remek teljesítménnyel – jelentősen le is csökkenthet.
 
Presztízs Magazin„Nagyon vártam már ezt a hétvégét. A csehországi Mostban rendezett fordulót sajnos még ki kellett hagynom, mivel a fizikai állapotom akkor nem engedte, hogy rajthoz álljak, de szerencsére mostanra már teljesen rendbe jöttem. Bár így is komoly nehézséget fog okozni a rekkenő hőség, de állok e kihívás elé. Ha a meleget legyőzöm, bármi megtörténhet. A bajnokság tudom, hogy már elúszott, de az összetettben a dobogó még nem, ezért a hazai közönség előtt mindenképpen szeretnék jó eredményt elérni” – jelentette ki Fenyvesi Gábor a csütörtöki teszteket követően.
 
A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora úgy véli, ha versenyzőjük fizikailag bírja majd az extra megterhelést, akkor a bajnokság szempontjából fontos pontokat szerezhet a Hungaroringen.
 
„Gábor egy nagy bukás után tér vissza a hétvégén. Szerencsére sikerült több teszten is részt vennie, bár a fizikai állapota még mindig nem az igazi. Reméljük, bírni fogja a bőven harminc fok feletti hőmérsékletet. Neki most ez lesz a legnehezebb feladat, de ha leküzdi, akkor biztos vagyok abban, hogy odaérhet mind az IMRC mind a magyar pontversenyben a legjobbak közé” – fogalmazott Biel Richárd.
Még nincs értékelve