Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hatalmas lehetőség kapujában világ legfiatalabb női autóversenyzője

Szilvási-Kassai Eszter | archív | 2016.04.12. |
Audi, Keszthelyi Vivien
Hatalmas lehetőség kapujában világ legfiatalabb női autóversenyzője
Keszthelyi Vivien, a világ legfiatalabb női zárt karosszériás autóversenyzője 15 éves kora ellenére olyan lehetőség kapujába került, amely nem adatik meg bármelyik tehetséges tininek. Az Audi Sport Racing Academy ugyanis a közé a három fiatal közé választotta be, akiket a következő években mentorprogramjuk keretében segíteni fognak. Ezt Klaus Demel, az Audi driving experience programjának vezetője jelentette be mai budapesti sajtótájékoztatóján, miközben leleplezték Vivien versenyautóját.
"Génjeiben van az Audinak az autóversenyzés" - ezzel a felütéssel nyitotta meg budapesti sajtótájékoztatóját Mátrabérci Sándor márkaigazgató. Úgy fogalmazott: immáron harminc éve a sikeres autóversenyzés megtestesítőjének számít az Audi Sport, mára pedig a sportos tulajdonságokkal rendelkező RS és R8-as modellek forgalmazójaként nem csak a versenypályákon, hanem az utcai autózásban is jelen vannak.
 
Presztízs MagazinKlaus Demel, az Audi driving experience programjának vezetője rámutatott: a céljuk egyrészről, hogy megmutassák az autók valódi potenciálját, másrészről pedig az, hogy az Akadémia keretein belül tehetséggondozási feladatokat is ellássanak. A fiatal pilótákat 2-3 alatt szeretnék kiképezni bízva abban, hogy a jövőben feljutnak az autósport csúcsára is. Demel felhívta a figyelmet arra is, hogy az idei évben három fiatal pilótát választottak ki, hogy tehetséggondozó programjuk keretén belül lehetőséget biztosítsanak számukra a fejlődéshez. 48 jelentkezőből választottak ki tehát hármat, Keszthelyi Vivien 15 éves magyar tehetség pedig köztük van.
 
A fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy Európa számos versenypályáján kipróbálhassák magukat, miközben munkájukat olyan mentorok segítik majd, mint például Pierre Kaffer, Rahel Frey vagy éppen Sepp Hader egykori rally versenyző. Klaus Demel aláhúzta: az Akadémia biztosítja a mentoráltjaiknak, mind a fizikai, mind pedig a mentális felkészülésüket, emellett azonban elsajátíthatják a versenyautózás tudományát is. A fiatalokkal egyéni célokat tűznek ki a program kezdetén, majd az év végén közösen fogják értékelni azt, hogy sikerült-e ezeket a célokat elérniük. "Nem a gyors siker, hanem a hosszútávú fejlődés a célunk" - húzta alá. Demel a magyar tehetségről elmondta: Vivien a TT Cup-ban fiatal kora miatt még nem indulhat, hiszen a korhatár 16 év, a 15 esztendős lány azonban már bizonyította, hogy eltökélt, tudatos és tehetséges. "Egyértelmű volt, hogy lehetőséget kell adnunk számára" - tette hozzá.
 
Presztízs Magazin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bakó Csaba, OXXO Motorsport versenymérnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a mezőnyhöz képest Keszthelyi Vivien egy kisebb teljesítményű autóval indul majd, ami 310 lóerős, így a reális cél a 8-10. hely lehet. "Bízunk abban, hogy többször is a dobogóra fog kerülni" - mondta, majd Oláh Gyárfás, Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke leszögezte: a szövetség minden támogatást megad Viviennek, aki számára minden adott egy nemzetközi sikerhez.
 
Még nincs értékelve