Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Keszthelyi Vivien és Nico Müller Audi DTM RS5 versenyautóval száguld a Nagy Futamon

sajtóanyag | sajtófotó | 2017.04.26. |
Keszthelyi Vivien és Nico Müller Audi DTM RS5 versenyautóval száguld a Nagy Futamon
Audi pilóták a Nagy Futam mezőnyében: a budapesti bemutatóra Magyarországra érkezik a német túraautó-bajnokságban, a DTM-ben szereplő Nico Müller, aki az Audi Sport Racing Academy magyar pilótájával, a mindössze 16 éves Keszthelyi Viviennel együtt száguld majd egy Audi RS5 versenyautóval. A két pilóta évek óta baráti viszonyt ápol egymással, ezen kívül márkatársak is, hiszen Müller a DTM-ben az Audi ABT csapatával versenyez, Keszthelyi Vivien pedig a sorozattal együtt futó Audi Sport TT Cupban áll rajthoz idén. A két Audi-pilóta tehát a főváros legszebb részein száguldozik majd, s természetesen a rajongóknak is lehetőségük lesz a találkozásra, egy-egy kisebb ereklye beszerzésére.
Keszthelyi Vivien karrierje egyedülállónak mondható a magyar autósportban, hiszen mindössze négy évvel ezelőtt indult el pályafutása a Swift Europe Cupban, azóta pedig olyan sebességgel halad előre, ami szintén kuriózumnak mondható. A fiatal pilótát 2016-ban választotta ki az Audi Sport Racing Academy. Keszthelyi Viviennek azóta a világon egyedüliként sikerült vennie az akadályokat, így már második éve a német autógyár szakembereinek segítségével készülhet fel, tehetségét pedig tökéletesen mutatja, hogy mára ő maradt az egyetlen pilóta, akit az Audi továbbra is foglalkoztat azok közül, akiket vele együtt vettek fel a programba.
 
Amennyiben Keszthelyi Vivien pályafutása továbbra is ilyen lendülettel halad előre, akkor az komoly áttörést jelenthet a magyar autósportnak, hiszen soha nem volt még magyar pilóta ilyen közel ahhoz, hogy ilyen fiatalon a GT-3 szériában majd a világ egyik legnehezebb sorozatában, a DTM-ben képviselje a piros-fehér-zöld színeket.
 
Presztízs MagazinA 25 éves svájci Müller 2004-ben kezdte karrierjét, édes emlékeket idézhet majd fel számára a magyar főváros, hiszen 2010-ben a GP3-as, 2013-ban pedig a Formula Renault 3.5 sorozatban is győzött a Hungaroringen. 2014-ben váltott túraautózásra, s azzal, hogy bekerült a DTM-be, ahogyan honlapja fogalmaz, karrierje legnagyobb sikerét érte el, hiszen ez a világ egyik legerősebb sorozata. Müller első két szezonjában a legendás Forma-1-es világbajnok, Keke Rosberg - a Forma-1 előző idényében világbajnok, majd óriási meglepetésre visszavonuló Nico Rosberg édesapja - által alapított csapatban szerepelt, míg az előző idényt már az ABT-nél töltötte.
 
Az elmúlt szezonban 18 versenyen 88 pontot szerzett, így az összetett világbajnoki pontverseny kilencedik helyén végzett. Pályafutása legnagyobb sikereként júniusban a Norisringen a dobogó legfelső fokára állhatott, e mellett a hockenheimi nyitóhétvégén szerzett egy harmadik helyet.
 
Keszthelyi Vivien célja, hasonlóan Mülléréhez az, hogy bekerüljön a DTM-be is, jelenleg a rendkívül erős mezőnyt felvonultató Audi TT Cupban bizonyíthatja tehetségét. A sorozat nyitóhétvégéjére jövő hét végén a legendás Hockenheimringen kerül sor, így a mostani városi örömautózás kicsit egy kicsit kikapcsolódást is nyújt Keszthelyi Viviennek az idei első, egyben pályafutása eddig legnagyobb versenye előtt.
 
A Nagy Futam programján belül Keszthelyi Viviennel és Nico Müllerrel már a vasárnapi paddock látogatáson is lehet találkozni, valamint a kiállított autók körül található DTM-sátornál is feltűnnek majd, hétfőn pedig a tervek szerint 11.25 órától veszik birtokba a budapesti aszfaltot.
 
Még nincs értékelve