Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Keszthelyi Vivien feljebb lép

sajtóanyag | sajtófotó | 2016.03.07. |
Keszthelyi Vivien
Keszthelyi Vivien feljebb lép
Hatalmas kihívásokkal kell szembenéznie a mindössze 15 éves autóversenyzőnek, aki a bajnokság legfiatalabb pilótájaként folytatja pályafutását a FIA Central European Zone Trophy versenysorozatban, ahol GT­3­as versenyautókkal rendelkező, nemzetközi pilótákkal kell felvennie a küzdelmet.
Vivien újult erővel vág neki az idei szezonnak, ahol alaposan próbára fogja tenni tehetségét a nagyobb teljesítménnyel és egyúttal magasabb lóerővel bíró versenytársakkal szemben. Ellenfelei közt nem kisebb járművek lesznek, mint a Lamborghini GT­3, BMW GT­3, Renault R.S. 01, Mercedes SLS GT­3, Ferrari 458 GT3, a Porsche GT­3, valamint a Lotus is képviselteti magát.
A magyar tehetség a 2016­os évtől szándékosan nagyobb lóerőhátrányt jelentő versenysorozatban indul, hogy már most az elkövetkező, magasabb fokozattal bíró évekre készítse fel az őt körülvevő szakmai csapatot, akik így fokozatosan, a versenyzővel együtt tudnak felkészülni az egyre nagyobb kihívásokat jelentő futamokra.
Presztízs MagazinA fiatal pilótának azonban minden oka megvan a megtisztelő helyezések kivívására, hiszen eddigi futamai során rendszerint kiemelkedett a mezőnyből. Amennyiben a versenyszéria alatt a tőle megszokott nem mindennapi tempót diktálja, csapata szerint a középmezőnyben végezhet és összetettben a 8­-9. helyet is megszerezheti a bajnokság végére.
A tudatosság jegyében választott versenysorozat különlegessége, hogy 3 versenyhétvége alatt két sprint­ és egy endurance futamot is szerveznek, amit Vivien nemzetközi túraautós felkészülésében jó eséllyel kamatoztatni tud. Ráadásul az endurance különösen kedvez a pilótának, ami hosszából fakadóan nagyfokú koncentrációt, megfelelő fizikai felkészülést és nem utolsósorban kiváló állóképességet igényel a rajthoz állóktól.
Keszthelyi Vivien életkorához mérten a legkomolyabb kategóriában áll rajthoz, amit nem csak tehetsége, hanem több hónapos előkészítési folyamatok és ezt követő sikeres tárgyalások tettek lehetővé. Mindezekből tisztán látszik, hogy egy csupán 15 éves gyorsasági autóversenyzőnek Európában nincs annál nagyobb lehetősége, mint hogy 1600 köbcenti és 200 lóerő feletti túraautó­kategóriában indulhasson.
 
Még nincs értékelve