Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Keszthelyi Vivien lehetősége áttörést hozhat a magyar autósportban

sajtóanyag | sajtófotó | 2017.01.13. |
Keszthelyi Vivien
Keszthelyi Vivien lehetősége áttörést hozhat a magyar autósportban
Sikerekben és dobogós helyezésekben gazdag évet zárt Keszthelyi Vivien, a 16 esztendős pilóta most hatalmas lehetőség előtt áll, hiszen néhány héten belül eldől, hogy bekerül-e abba a szűk elitbe, ahol a világ legtehetségesebb pilótái mérik össze tudásukat. Mindez hatalmas lehetőséget jelent a magyar autósportnak is, hiszen Vivien egyedüli magyarként kerülhet be a nemzetközi pilótaválogatottba.
A rendkívül tehetséges versenyző az előző szezonban számos viadalon bizonyított, s pályafutása 60. dobogós helyezésén is túl van már. Ezeknek is köszönhetően bekerült az Audi Sport versenyzőakadémiájára, ahol minden adott ahhoz, hogy fejlődése továbbra is töretlen legyen. Az mindenképpen sokat elárul Vivien képességeiről, hogy a német autógyár tehetségondozójába csak akkor lehet bekerülni, ha az Audi Sport arra érdemesnek tartja a versenyzőt. Vivien tavalyelőtt meghívásra vett részt egy tesztelésen, sebességével és technikájával pedig olyannyira lenyűgözte a vezetőket, hogy be is került az akadémiára.
Vivien azóta már az akadémián, illetve számos más versenyen is bizonyította, hogy fiatal hölgyként nem, hogy hátrányban lenne a férfiakkal szemben, hanem a legtöbb esetben gyorsabb is versenytársainál. Egyáltalán nem lenne meglepő, hogy tavasszal már a TT Cup versenysorozatban bizonyítana.
 
Presztízs MagazinEgyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy az Audi TT Cup sorozatban elsősorban a tehetség az, ami rangsorolja a pilótákat, ugyanis itt minden versenyző teljesen megegyezően ugyanazzal a nagyteljesítményű autóval áll rajthoz. Éppen ezért számos más technikai sport viadalaival ellentétben itt nem szerepelnek a hatalmas anyagi háttérrel megtámogatott – így jelentős előnyben lévő – gyári csapatok pilótái, akikről már a szezon kezdete előtt biztosan lehet tudni, hogy a mezőny többi tagjához képest mindig egy lépéssel előrébb lesznek majd.
 
A fiatal és rutinos pilóták számára így egyaránt igazi kihívást jelenti az Audi TT Cup, éppen ezért nem csoda, hogy hatalmas a túljelentkezés. Várhatóan nagyjából húszan kapnak majd lehetőséget a német autógyártótól, Viviennek pedig jó esélye van arra, hogy megkapja a bizalmat
 
Vivien csapata, a TeamVRS előrehaladott tárgyalásokat folytat a német autógyárral a lehetséges szereplésről, az Audi pedig várhatóan márciusban hozza majd meg a végleges döntést, amely – amennyiben pozitív lesz – hatalmas ugrást jelenthet a legtehetségesebb magyar autóversenyző karrierjében. Természetesen a fiatal magyar pilóta csapata azon is dolgozik, hogy számos más sorozatban is megmutathassa magát Vivien, reményei szerint idén a Hungaroringen is versenyez majd.
 
Még nincs értékelve