Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Keszthelyi Vivien már a Pannónia Ringen készül a hétvégére

Oxxo Motorsport | Oxxo Motorsport | 2016.06.23. |
Keszthelyi Vivien már a Pannónia Ringen készül a hétvégére
A magyar autósport egyik legnagyobb tehetségének tartott, mindössze 15 éves Keszthelyi Vivien szerda óta már a Pannónia Ringen készül az FIA Közép-európai Zóna Kupa keretein belül sorra kerülő gyorsasági magyar bajnoki futamokra, amelyeket a mostani hétvégén rendeznek meg a Sárvár mellett elhelyezkedő pályán.
Az Audi Sport versenyzőakadémiája egyetlen magyar, s egyben legfiatalabb tagjának a felkészülése rendben zajlott, s az előző hét elején még Neuburgban, az Audi Sport központjában is tesztelte az Audi TT Cup versenyautót.
Keszthelyi Vivien a németországi gyakorlás során eltérő körülmények között, különböző beállításokat tudott kipróbálni, illetve a különböző gumikeverékeket is tesztelte. A fiatal pilóta eredményesnek nevezte a tesztet, amely után az Audi Sport meghívásának eleget téve a helyszínen nézte végig a legendás Le Mans-i 24 órás versenyt az elmúlt hétvégén.
Keszthelyi Vivien csapatának szállítókamionjai a versenyautóval együtt szerdán megérkeztek a Pannónia Ringre, ahol az első nap a berendezkedéssel telt, de a versenyző csütörtökön már a szabadedzéseken köröz az Audi TT Cuppal.
Presztízs MagazinA program szerint a pénteki napon minden kategóriában rendeznek időmérő edzést és versenyt is, az ob I. -2000, +2000 cm3 –es géposztály kvalifikációja 13.55 órától 14.15 óráig tart, a 25 perces sprint futam pedig 16.40-kor rajtol el. Szombaton a hosszú távú, azaz endurance futamon is indulhatnak a versenyzők, ennek az időmérője 8.25-től 8.55-ig lesz, az egyórás verseny pedig 17.55-kor kezdődik majd. Közben 10.30 órakor a vasárnap reggeli ob I.-es futam rajtsorrendjéről döntő időmérőt is megrendezik. A zárónapon 8.40-kor rajtol egy újabb 25 perces verseny a géposztály számára, majd a hétvége harmadik időmérője 11.25-kor, harmadik, egyben utolsó futama pedig 15.05 órakor kezdődik.
A meteorológiai előrejelzések szerint nagy hőség, igazi nyári kánikula vár a versenyzőkre a hétvégén, frissítő záporokra, esetleg zivatarokra is csak elvétve lehet számítani szombaton, de leginkább vasárnap.
„Nem számítok nagyon kiélezett csatákra, és természetesen, mint mindig, most is az a célom, hogy az abszolút értékelésben a dobogó legfelső fokára álljak. Ha a körülmények megfelelően alakulnak, akkor úgy gondolom, hogy ezt a célt el is érem a hétvégén” – nyilatkozott röviden Keszthelyi Vivien.
Az Audi Sport versenyzőakadémiájának magyar tagja az első két, április végén rendezett futamon egyformán második lett az országos bajnoki értékelésben.
 
Még nincs értékelve