Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Keszthelyi Vivien nem mindennapi lehetőséget kapott

Szilvási-Kassai Eszter | sajtófotó | 2016.04.13. |
Keszthelyi Vivien
Keszthelyi Vivien nem mindennapi lehetőséget kapott
Az Audi Sport Racing Academy azok közé a három fiatal közé választotta Keszthelyi Vivien 15 éves autóversenyzőt, akiket a következő években mentorprogramjuk keretében segíteni fognak. Ezt Klaus Demel, az Audi driving experience programjának vezetője jelentette be, miközben a fiatal pilótával közösen leleplezték 77-es rajtszámú versenyautóját. A sajtótájékoztatót követően az autója mellett büszkén pózoló tehetséget kérdeztük.
Nem mindennapi lehetőséget kaptál az Auditól. Hogy jutottál el idáig?
 
Tavaly az egyik versenyem után egy héttel kaptam egy e-mailt az Auditól, hogy szeretnék, ha kimennék hozzájuk egy teszt erejéig, megnéznék ugyanis, hogyan teljesítenék náluk. Ahogy megkaptam az üzenetet, rá egy napra már ki is utaztam az Audi Neuburg an der Donauban működő sporttelepére. Annak ellenére, hogy korábban bizakodó visszajelzéseket kaptak rólam, mégis eléggé meglepődtek azon, hogy fiatal korom ellenére, hogyan vezetek. Nem hitték ugyanis, hogy képes vagyok olyan teljesítményt nyújtani, ahogyan kint szerepeltem. Ezt követően mondták azt, hogy szeretnének velem dolgozni és szerződést kötni.
 
A mostani autód miben különbözik attól, amivel eddig versenyeztél?
 
Amit eddig vezettem, az egy 160 lóerős Suzuki Kupás versenyautó volt, ez jóval erősebb. Az Audi TT Kupás versenyautóm 310 lóerős, de szintén első kerék meghajtású.
 
Presztízs MagazinMilyen teljesítményt vársz majd magadtól a versenyeken, hová pozicionálod magadat a mezőnyben?
 
A top 10, illetve top 8-ba várom magamat, ez tűnik reálisnak, de természetesen nem elégszünk meg ennyivel. Szerintem képesek vagyunk arra, hogy akár a dobogót is elérjük. Az Audi rendkívül nagy támogatást nyújt számomra, amit ezúton is nagyon köszönök nekik. A csapat mindig nagyon összeszedett, illetve vannak gyári szerelők is az Audi Sporttól, így szerintem a kocsin nagyon nem fog múlni. És rajtam sem. Mindent megteszek, hogy a legjobbat nyújtsam majd a versenypályákon.
 
Mit jelent neked ez a lehetőség?
 
Kicsit még mindig felfoghatatlan, hogy ez megtörtént velem. Hidd el, hatalmas dolog ez a számomra és nagyon boldog vagyok. 2014-ben az volt az álmon, hogy lássak egy Audi TT Kupás autót és most itt vagyok, ráadásul vezethetem is! Álomszerű az egész.
 
Mi a versenyautózás csúcsa a számodra, mit lőttél be magadnak célként?
 
A DTM, abszolút ez a cél. Bízom abban, hogy ezzel a mostani fantasztikus lehetőséggel, amit az Audi Sport Race Academy nyújt számomra élni tudok, és ismét egy lépéssel közelebb kerülhetek majd a célkitűzésemhez.
 
Még nincs értékelve