Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kohári Zoltánnak a dobogó a cél

Milliós tétért száguldanak a hétvégén a kiskunlacházi European Drag Challenge résztvevői

sajtóanyag | Tomracing Motorsport | 2015.09.09. |
Kohári Zoltán
Kohári Zoltánnak a dobogó a cél
Ismét parádés mezőny gyűlik össze a hétvégén rendezendő European Drag Challenge-n. A Kiskunlacházán rendezendő viadalon nem kevesebb, mint 6000 euró lesz az összdíjazás. Nem hiányozhat az indulók közül Kohári Zoltán sem: a Tomracing Motorsport versenyzőjének egyértelmű célja, hogy dobogóra állhasson a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben. Kohári elárulta, a 3000 lóerős aszfaltszaggatója, a Dragacs készen áll a bevetésre…
Az idei, Hockenheimben rendezett NitrOlympx óta most tér vissza a versenypályára Kohári Zoltán. A Tomracing Motorsport versenyzője ezúttal is roppant erős nemzetközi mezőnyben méretteti meg magát és a 3000 lóerős Dragacsot. Kohári abban reménykedik, hogy a Kiskunlacházán rendezendő European Drag Challenge viadalon a felújított autójával dobogóra állhat majd.
 
Presztízs Magazin„A hockenheimi Eb-futam óta azon dolgozunk, hogy az utolsó két kiskunlacházi versenyen rajthoz tudjunk állni. Ennek érdekében kicseréltük a Dragacsban a váltót és a kompresszorhajtást, valamint egy ideiglenes stabilizátort is beépítettünk. Az autó hátulja az utóbbi fejlesztésnek köszönhetően nem fog annyira kitörni, mint azt a NitrOlympx-en tapasztaltuk. Ráadásul a kiskunlacházi pályán nem tapad be annyira az autó, így pedig egyértelmű javulást fogunk bemutatni. Nem lehet más a célunk, mint a dobogó, bár tudom, ehhez a Németországból és a környező országokból szép számmal érkező vetélytársaimnak is lesz egy két szavuk. Mindenesetre jó kis versenynek nézünk elébe”- jelentette ki Kohári Zoltán.
 
A Tomracing Motorsport csapatfőnöke is abban bízik, hogy ezúttal nem kell versenyzőjüknek semmilyen technikai problémával megküzdenie a hétvégén, mert akkor egy sikeres versenyt tudhatnak majd maguk mögött.
 
„Az első és legfontosabb, hogy minden fejlesztés megfelelően működjön és semmilyen technikai hiba ne hátráltasson minket a hétvégén. Ha ez összejön, akkor Zoli odaérhet a dobogó valamelyik fokára. A kategóriájában körülbelül húszfős nemzetközi mezőny gyűlik össze, így a pódium igen komoly eredménynek számítana”- fogalmazott Miklósy Tamás.  
 
Még nincs értékelve