Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Remekül kezdték a szezont a Tomracing Motorsport supermotósai

Tomracing Motorsport | Tomracing Motorsport | 2016.05.11. |
Remekül kezdték a szezont a Tomracing Motorsport supermotósai
A múlt hétvégén megkezdődött a MAMS Supermoto szakágának országos bajnoksága, melynek máriapócsi első fordulójában remekelt a Tomracing Motorsport két versenyzője, Kecskeméti Márk és Hartmann Ferenc. Márk előbb pályacsúccsal megnyerte az időmérőt, majd a két futamból az egyiket megnyerte, míg a másikon a második helyen végzett. Az S2 géposztályban induló Hartmann Ferenc is kétszer dobogóra állhatott, őt egyszer harmadikként és egyszer másodikként intették le.
A Tomracing Motorsport az idei évtől a supermotósok országos bajnokságában is érdekelté vált, miután a csapat elkezdte egyengeti két versenyző útját. A tavalyi magyar bajnok Kecskeméti Márk, illetve az S2 géposztályban induló Hartmann Ferenc rögtön az idei első versenyhétvégén bizonyította, a csapat nem csinált velük rossz vásárt. Kecskeméti már az időmérő megnyerésével mutatta Máriapócson, hogy remek formában érkezett az idénynyitóra, majd az első futamon a második helyen végzett, míg a másikon már elsőként intette le őt a kockászászló. 
 
Presztízs MagazinVártam már, hogy elkezdődjön az idei szezon, és annál jobban örülök, hogy így sikerült kezdenem. A szabadedzésen és az időmérőn is a legjobb időt tudtam motorozni, ráadásul utóbbin közel egy másodperces előnnyel, valamint körrekorddal szereztem meg a pole pozíciót. Sajnos azt előre tudtam, hogy a futamokon a mellőlem induló Benjámin mindkétszer le fog rajtolni 2016-os KTM-ével. Felkészültem rá, hogy komolyat kell meccselnem vele az első helyért. Az első futamon türelmesebbnek kellett volna lennem, mivel már a negyedik körben kinéztem egy előzési pontot, de ez egy kicsit elhamarkodott volt. Az ütközést elkerültem, de ennek következtében elestem, a motor leállt, mire visszaálltam már visszaestem a 10. hely környékéig. A futam végéig viszont sikerült felzárkóznom a második helyre, ami a bajnokság szempontjából nagyon fontos volt. A második versenyen taktikusabb motorozást mutattam be. Sokáig kivártam, majd a futam felénél előbb oda-vissza előztük egymást, majd az utolsó előtti körben, egy balos kanyarban tisztán el tudtam Benjámin mellett menni, így megnyertem a futamot – elevenítette fel Kecskeméti Márk.
 
Hartmann is kétszer állhatott fel a dobogóra, ugyanis ő egy harmadik és egy második helyet szerzett. Főleg utóbbi lehet emlékezetes a versenyző számára, mert a rajt előtt kis híján leégett a motorja, és csak a lélekjelenléte mentette meg a versenyzőt és motorját. 
 
Presztízs Magazin– A pénteki edzéseken a pálya megismerésén kívül a másnapra való ideális gumik kiválasztásán volt a fő a hangsúly, amit a nap végére sikerült is megtalálnunk. A húszperces időmérő edzésen sajnos végig akkora volt a forgalom a pályán, hogy nem tudtam igazán tiszta kört futni, így ebben még bőven maradt. Az első futam rajtjánál bealudtam, aminek következtében szinte mindenki elment mellettem, de ezen felbátorodva, sikerült egy nagyon jó versenyt futnom, és több előzést bemutatva végül harmadikként zártam. A második futamban kifejezetten koncentráltam a rajtra, de már a felvezető körre se tudtam elindulni a mezőnnyel, ugyanis amikor kellett volna, leállt a motor, és kigyulladt a légszűrőm. A motor már szinte lángolt, és a tank is viszonylag közel van ehhez, az oldalidomot gyorsan levéve, kitéptem a légszűrőt a helyéről, és ezzel elhárítottam a nagyobb bajt. E nélkül rajtoltam el végül, és ez a kis incidens akkora löketet adott, hogy csak mentem a pályán, nem figyelve hol vagyok. Végül másodikként intettek le, aminek nagyon örültem – ecsetelte a történteket Hartmann Ferenc.
 
Ami még a négy dobogós helynél és a futamgyőzelemnél is örömtelibb, hogy Márk az összetettben az első, míg Feri a második helyen várja a következő bajnoki hétvégét, amit június 4-én és 5-én rendeznek a Kakucsringen.  
 
Márk és Feri is komoly felkészülésen van túl, végig szorgalmasan készültek a rajtra, aminek most meg is lett az eredménye. Márk az első futamon az esését követően egy nem mindennapi felzárkózást mutatott be, míg a másodikon egy nehéz és komoly ellenfelet sikerült legyőznie Benjámin személyében. Kitűnő szezonkezdet volt a számára, ahogyan Feri két dobogós helye is csak gratulációt érdemel, ráadásul a második futam előtt megcsodált lélekjelenléte követendő példa mindenki számára. Reméljük a folytatás is hasonlóan alakul majd – jelentette ki Biel Richárd csapatvezető.         
 
Még nincs értékelve