Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Sikeresen lezajlott a I. Rudi Trans Mikulás Vitorlás Regatta verseny

A téli vitorlás versenysorozat első szakaszát rendezték meg a hétvégén Balatonlellén, amire tizenöt csapat adta le a nevezését

sajtóanyag | KnoTs Photography-Karsai Tímea | 2016.12.08. |
Sikeresen lezajlott a I. Rudi Trans Mikulás Vitorlás Regatta verseny
Már-már hagyománnyá válik Balatonlellén a BL YachtClubban, hogy télen is rendeznek vitorlás versenyeket a sportág szerelmesei számára. Idén első alkalommal tartották meg a Rudi Trans Mikulás Vitorlás Regatta erőpróbát, de rendeznek szilveszteri, farsangi és tavaszi vitorlás regatta versenyt is. Céljuk, hogy kitolják a vitorlás időszakot, és ne csak a nyáron legyen vitorlás élet a Balatonon, hanem a téli időszakban is.
A hétvégén került megrendezésre a BL YachtClubban a téli vitorlás regatta verseny sorozat első szakasza, a I. Rudi Trans Mikulás Vitorlás Regatta verseny. A verseny a hideg időjárás ellenére számos érdeklődőt vonzott, mind a versenyzők, mind pedig a nézők szempontjából. A versenyre végül 15 csapat nevezett. „A szilveszteri regatta elmúlt évekbeli sikerén felbuzdulva szerveztük meg idén a Téli Vitorlás Versenysorozatot. A Mikulás Regatta ennek az első állomása, ahol nem várt érdeklődés mellett 16 egység száll hajóra, de már az év utolsó napján megrendezendő szilveszteri regattára is több csapat leadta a nevezését. Úgy látszik, van igény a téli vitorlázásra, aminek mi nagyon örülünk!” – nyilatkozta Tóth Balázs, a BL Yacht Club vezetője.
 
Presztízs MagazinA verseny úgy zajlott, hogy a három kezdő futamból az első két helyezett a nagydöntőbe, a második és a harmadik helyezett a kisdöntőbe jutott tovább. A versenyzőknek nagy szerencséjük volt az idővel, mert némi bizonytalankodás ellenére feltámadt a szél, és a tervezett öt futamból mind az ötöt meg tudták tartani. A nagydöntő befutója a téli időjárásnak köszönhetően már naplementében zajlott. A versenyzők kivétel nélkül örültek annak, hogy részt tudtak venni a versenyen és, hogy ezen vitorlás versenysorozat keretében sikerül a tél időszakban is megmérettetni magukat, és kitolni a vitorlásszezont is. „A hideg időjárás ellenére is alkalmas a Balaton a vitorlázásra, mindössze jól fel kell öltözni. A vizen uralkodó a szél miatt a jelenlegi 2 fokos hőmérsékletet az ember kb. -2 foknak érzékeli.
Presztízs MagazinA verseny indulásakor 8 csomós szél uralkodott, ami azt gondolom teljesen ideális a versenyzéshez, mivel még mi versenyzők sem fagyunk meg, és a hajók is tudnak haladni. Mi nagyon élvezzük, hogy a téli időszakban is tudunk vitorlázni a Balatonon főleg, hogy ilyen szép időben tehetjük ezt” – mondta Limoneti Benoista Tamás, versenyző. De a téli vitorlás versenysorozat nem marad ennyiben Balatonlellén, ugyanis megrendezésre kerül még a Szilveszteri Regatta a BL Yacht Clubban, amire már most nagy az érdeklődés. Emellett lesz Farsangi és Tavaszi Vitorlás Regatta verseny is. A I. Rudi Trans Mikulás Vitorlás Regatta versenyt végül nagy küzdelemben a Soponyai Géza által irányított csapat, a Nautic Hajókkal Vitorlázók Közössége nyerte.
 
Presztízs MagazinA I. Rudi Trans Mikulás Vitorlás Regatta verseny eredménye: 
 
Kisdöntő:
1. Team R’n R’ kormányos: Szilágyi Botond
2. Viapan Sailing Team kormányos: Vida Péter
3. Deluxe Sailing Team kormányos: Jasper Gábor
4. Maverick Sailing Team kormányos: Dr. Nagy László Gábor
5. NauBit kormányos: Szabó Zsolt
6. Arcok kormányos: Kostya Bánk
 
Döntő:
1. Nautic Hajókkal Vitorlázók Közössége kormányos: Soponyai Géza
2. Megszállottak kormányos: Schatz Árpád
3. Sailor Tom Club kormányos: Limoneti Benoist Tamás
4. Bootytime kormányos: Ugron Gergely
5. MixMas kormányos: Radnóty Zoltán
6. BL Party Team kormányos: Turós László
 
 
Még nincs értékelve