Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A Tomracing tapasztaltattak támad

Pole Positions Communications | Molnár Ádám-Pole Positions Communications | 2015.04.17. |
Tomracing
A Tomracing tapasztaltattak támad
Végre eljött a gyorsasági motorosok bajnoki idénynyitója is a Tomracing Motorsport számára. A gárdát az IMRC és a Magyar Bajnokság első futamán öt versenyző fogja képviselni: az olasz bajnokságra készülő Gyutai Adrián (Supersport), valamint a volt vb-motoros, Kurucz Ferenc (Superstock 600), illetve a 2013-as magyar bajnoki címet szerző Fenyvesi Gábor (Superstock 1000), valamint két román motoros, Adrian Sabau és Tamás Antal. A csapatvezetés annak ellenére bízik a dobogós helyek megszerzésében, hogy Adrián az egy hét múlva kezdődő olasz bajnokság előtt csak tesztelni érkezik a Pannoniaringre. A tapasztalat ugyanis mindenképpen a Tomracing versenyzői mellett szól.
A hétvégén elkezdődik az idei bajnoki szezon a gyorsasági motorsportban is, és a Pannoniaringen a Tomracing Motorsport versenyzői is elkezdhetik végre a pontok gyűjtését az IMRC és a hazai bajnoki sorozatban. Öt pilóta képviseli a gárdát az idénynyitón, akik közül a csapat élversenyzője, Gyutai Adrián csak tesztelési szándékkal indul, ugyanis ő idén az olasz bajnokság National Trophy 600 Supersport kategóriában versenyzi végig a szezont. Ennek ellenére akár dobogós helyezésekkel is köszöntheti a Tomracing a 2015-ös idényt, ugyanis két rendkívül tapasztalt versenyző áll rajthoz a hétvégén a színeikben.
A Superstock 1000-es kategória 2013-as magyar bajnoka, Fenyvesi Gábor – aki gyermeke megszületése miatt kihagyta a teljes tavalyi évet – a csapat tagjaként tér vissza, és állítása szerint, nagyon komoly eredményekre készül.
„Annak ellenére mindenképpen szeretnék kategóriámban az IMRC összetettjében dobogón végezni, hogy a tavalyi szezont kihagytam. Idén két Kawasaki ZX-10R motorral versenyzem végig a szezont. Az egyiket magam építettem, míg a tartalék gépet nemrég vettem. Az elmúlt hétvégén a Hungaroringen tesztelhettem is őket, ami szerencse, mert így fény derült a kipörgésgátlóm gondjaira. Természetesen orvosoltam a hibát, így nagy reményekkel várom a szezonnyitót. A Pannoniaringen eddig keveset mentem, éppen ezért már pénteken a pályára gurulok, hogy újfent kipróbálhassam, minden rendben van a Kawasakikkal. Nézegetve az előzetes nevezési listát, bizony nem lesz egyszerű dolgom odaérni az elejébe, de bízom abban, hogy akár még a dobogóra is felállhatok” – fogalmazott Fenyvesi Gábor. 
 
Presztízs MagazinKurucz Ferenc is nagy visszatérője lesz a versenynek, ugyanis a korábbi vb-motoros 2014-ben szinte a teljes szezont kihagyta egyéb elfoglaltságai miatt. Idén azonban csapattársához hasonlóan ő is nagyot szeretne dobni a Superstock 600-as kategóriában.
„A tavalyi év nem igazán sikerült úgy, ahogy terveztem, sajnos több futamot is ki kellett hagynom az év során, de az idei évben szeretnék újra teljes szezont futni az IMRC bajnokságban és a Magyar Bajnokságban. A hétvégi hungaroringi motoros napon ültem idén először motoron, sikerült pár jó kört is futnom, ugyanakkor több hiba is előjött a motoron, amelyekből volt, amit helyszínen sikerült orvosolni, viszont van, ami még hátra van. Minden erőmmel azon vagyok, hogy ott legyek a csapattal a szezonnyitó viadalon” – jelentette ki Kurucz Ferenc.
A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora bizakodva várja a hétvégét, hiszen minden adott ahhoz, hogy a gárda dobogós helyezésekkel indítsa a 2015-ös bajnoki szezont.
„Elérkezett az idő a csapat gyorsasági motorversenyzői számára is, hogy megkezdjék az idei bajnoki sorozatokat. Ezúttal az IMRC és a Magyar Bajnokság első fordulója lesz a Pannoniaringen és több kategóriában is érdekeltek vagyunk. A 600-as Superstock kategóriában Kurucz Ferenc mellett ott lesz Adrian Sabau és Tamás Antal is, akik Romániából jöttek hozzánk, és idén a román bajnokság mellett nálunk is megmérettetik magukat. Fenyvesi Gábor, aki 2013-ban az IMRC Stock 1000 győztese volt, a múlt héten csatlakozott a csapathoz, egy év kihagyás után tér vissza a versenypályákra, és örömünkre szolgál, hogy a visszatérést a Tomracing kötelékében szeretné emlékezetessé tenni. A csapat  élversenyzője, Gyutai Adrián is jelen lesz a hétvégén, ő az utolsó simításokat fogja végrehajtani a motorján, hogy minden rendben legyen a CIV olasz bajnokság első misanói futamára, melyet április 24-26 között rendeznek. Bizakodva várjuk a hétvégét, izgalmas és eseménydús futamok várhatóak a Pannoniaringen” – nyilatkozta Biel Richárd.
 
Még nincs értékelve