Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

2. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál több mint 3000 nevezővel

BSI | Zákány Gergely | 2017.01.16. |
2. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál több mint 3000 nevezővel
Egész héten kiszámíthatatlan volt az időjárás a 2. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál szombati napja előtt, mivel a héten csak a kánikula nem ért el minket, de ezen kívül minden más, fagy, hó, olvadás, latyak, szélfúvás, havas eső (mit felejtettem ki?). Ennek megfelelően a legváltozatosabb módon öltöztek a futók, akik között még egy igen optimista félmeztelen induló is felbukkant.
Nem mondható, hogy ne lettek volna egészen változatosak a talajviszonyok, hol síkos füvön, hol kavicson, hol betonon, hol sárban szedték a lábukat a mindenre elszántak. A legvérmesebbeket semmi sem tar totta vissza az indulástól, sőt ötvenen úgy gondolták, hogy alkalmasabb körülményeket keresve sem találhatnának életük első félmaratonijához. Erre a távra jelentkezett a verseny legnevesebb személyiségeként a brit Mike Gratton is, aki 1983-ban a londoni maraton győztese volt. Nagyon elégedetten érkezett a célba a 62 éves futó (az abszolút rangsorban 17. lett!), aki először jár Budapesten. "Értek meglepetések a mai napon, így a sok hó, a lóversenypálya, de a futás jól esett, nem bántam meg, hogy eljöttem, sőt tervbe vettem, hogy kellemesebb időben visszatérek egy újabb félmaratonra."
 
"Úgy tűnik nagyon fekszik nekem ez a verseny, jövőre triplázni szeretnék" - mondta a győztes Balázs Levente. - "A héten átélt mínusz 12 fokhoz képest nagyon jó időnk volt, bár helyenként a latyakos kiszámíthatatlanul csúszós volt. Közös albérletben lakunk Deli Gergővel, aki a második helye n ért c élba. Jó barátok vagyunk, de viccből felmerült bennem, ha megelőz, akkor este kizárom a lakásból." (Végül hat másodperc különbség volt kettejük közt!) 
 
Presztízs MagazinA hölgyek között a sikeres vizsgája másnapján igazi örömfutással lett újra első Staicu Simona 1:27:54-cel. 
 
"Élveztem a futást, levezettem a tegnapi vizsgám okozta feszültséget. Az hittem, hogy még csak a 17. km-nél tartok, amikor már a 19-es tábla tűnt fel előttem. Szóval nem volt nehéz, nem kellett meghalnom! A tavalyinál gyengébb idő magyarázható azzal is, hogy míg tavaly inkább fagyos volt a talaj, addig idén inkább csúszós, különösen a vége felé egyenes arányban az olvadással. 
 
- Milyen következtetést lehet levonni a futásodból az idei szezonodra?
 
- Idén inkább a hegyi futásokra készülök, ahol nem az idő a lényeg. A sebesség gyilkolja a szervezetet, a táv kevéssé. Azért egy 2.40-42-es maraton ra képesnek tartom magam 2017-ben. Szóval ebben az évben karban tartom magam, míg sikerül egy újabb komolyabb célt kialakítanom "- nyilatkozta a 46 éves bajnoknő.
 
Eredmények: 
Zúzmara Félmaraton (21 km):
Férfiak:
1. Balázs Levente (Budaörsi DSE) 1:16:53
2. Deli Gergely (Sashegyi Gepárdok) 1:16:59
3. Beda Szabolcs (ELTE SE) 1:19:56
 
Nők:
1. Staicu Simona (DSES) 1:27:54
2. Tiricz Irén 1:29:23 
3. Csáki Enikő   (FTC) 1:34:30
 
Az esemény összefoglaló videója itt tölthető le.
 
https://www.youtube.com/watch?v=YOxhroAhr8Q&feature=youtu.be
Még nincs értékelve