Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Álom és cél: újra az élvonal!

Aki a győri futsalt már sikerre vitte, most a futballban is átvette a stafétát

Szász Adrián | Granát Gábor | 2015.07.20. |
ETO
Álom és cél: újra az élvonal!
„Ha több eredményt nem tudunk majd felmutatni a labdarúgásban, csak annyit, hogy sikerül életben tartanunk egy 111 éves klubot, akkor már elmondhatjuk: megtettük a magunkét…” – vallja dr. Drucskó Zoltán, az ETO Futsal Kft. ügyvezetője, aki ezzel együtt ígéri, hogy a teremfociban átélt eredményességhez szokva nem éri majd be ennyivel! A patinás győri futballcsapat összeomlás helyetti továbbműködését biztosító – már nem csak kispályás – társaság első embere szerint összefogással még a kilátástalannak tűnő helyzetekből is lehet kiút. És dr. Drucskó Zoltán nemcsak mondja, hanem mutatja is!
Sok múlik rajta, hiszen az általa vezetett kft.-t 68 százalékban az ETO Futsal Club egyesület, 32 százalékban ő maga tulajdonolja. „A tulajdonosi összetételben persze átrendeződés várható, mert a város vezetőivel egyetértésben olyan szerkezetet szeretnénk kialakítani, amely a nagypályás csapatnál is elkerülhetővé teszi a csődközeli helyzeteket. Konkrétan: nem szeretnénk, ha még egyszer kockán forogna a győri utánpótlás sorsa a profi futball bárminemű rendezetlensége miatt! Most az NB III-ban indulunk, de amennyiben a terveinknek megfelelően feljut a csapat az NB II-be, a működtetésére önálló gazdasági társaságot alapítunk” – jelenti ki az ügyvezető, mintha máris tisztán látná, mi miből következik – és egyáltalán mi következik – a hirtelen jött kiadós ijedtség után. 
 
Presztízs MagazinA következő generáció megmentése mindenképpen! A gyerekek további sportolásának és versenyeztetésének megóvása ugyanis az elsődleges cél, és ez egy pillanatra sem kerülhet veszélybe. A hétéves korosztálytól kezdve egészen a felnőtt NB III-asokig a megújuló ETO valamennyi csapata győri kötődésű fiatalokra épül majd. Azokra, akik a különböző irányokból érkező csábításokra képesek lesznek nemet mondani, és stabil, hosszú távú Rába-parti karrierben gondolkodnak. Már amennyire ez a klubhűség a mai viszonyok között elképzelhető. A szakmai tudáson kívül bizonyos fokú helyi elkötelezettség az ifjakkal foglalkozó szakemberek felé is elvárás lesz, hiszen a kétosztálynyi zuhanással a bérszínvonal is csökken a klubnál. Ez pedig az anyagi szempontú motivációnak egyáltalán nem tesz jót.   
 
Preszeller Tamás exválogatott futballista győri kötődése ismert, neki fontos szerep juthat a stábban. „Tamás az egyik legmagasabban képzett szakemberünk – indokol a jogászként is sikeres dr. Drucskó. – Egyébként ötéves fejlesztési tervben gondolkodunk, melynek részleteit már egyeztetjük. A szakmai csapatunk olyan munkatársakból áll össze, akik nyitottak az új elképzeléseinkre.” Tervezés alatt áll a remélhetőleg biztos alapot jelentő kiegyensúlyozott költségvetés, a klub már tárgyal a lehetséges támogatókkal. A reális cél kitűzése a tárgyalások függvénye, az aktuális álom azonban már megvan: két éven belül visszakerülni az élvonalba! S hogy mit gondol erről az ügyvezető azonkívül, hogy a cél elérését nyilván sok minden befolyásolhatja? „Álmaink megvalósításáért mi magunk tehetjük a legtöbbet!”
 
A cikk a presztízs Sport 3/6-os számában jelent meg. 
 
Még nincs értékelve