Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Egymás ellen küzdhetnek a vízen az egyetemisták - jön a Dunai Regatta

Privacsek András | dunairegatta.hu | 2015.04.15. |
Dunai Regatta
Egymás ellen küzdhetnek a vízen az egyetemisták - jön a Dunai Regatta
Az Antall József Tudásközpont harmadik alkalommal szervezi meg a Dunai Regattát, az egyetemek közötti evezős és sárkányhajós nemzetközi sportversenyt. Az idei viadalra április 25-én kerül sor, tizenkét magyar és két amerikai egyetem részvételével.
A budapesti Bálnában tartott sajtótájékoztatón Gorácz Anikó, az Antall József Tudásközpont sajtóreferense elmondta: szeretnék az egyetemistákat rávenni a rendszeres sportolásra és emellett egy olyan bulit, fesztivált szerveznek a verseny mellé, ami minden bizonnyal elnyeri a fiatalok tetszését.
 
A Corvinus Egyetemet képviselő, Európa-bajnok Pétervári-Molnár Bendegúz arról beszélt, hogy a nyolcfős csapatokat nem könnyű összeszedni. 
 - A sárkányhajósokkal ellentétben, nálunk, evezősöknél csak profik indulhatnak, mivel máskülönben nem haladna a hajó.  Úgy érzem, jó esélyekkel várjuk a versenyt, erős nyolcas van kialakulóban. A konkurens csapatokban lesznek lányok is, akik ügyesek ugyan, de fizikai adottságaik nem olyanok, mint a fiúknak.
A Dunai Regattán evezősök és sárkányhajós csapatok küzdenek meg egymással a Duna legszebb fővárosi szakaszán a Parlamenttől és a Vigadótól, a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig.  Az esemény idejére még a vízi forgalmat is leállítják a Dunán, így a Budapest-Bécs között közlekedő szárnyashajót egészen biztosan nem kell kerülgetniük a versenyzőknek. 
A harmadik alkalommal megrendezett nagyszabású, közösségépítő jelleggel bíró esemény fővédnöke Colleen Bell, az Amerikai Egyesül Államok magyarországi nagykövete. Idei sztárcsapatok a Harvard és Princeton egyetemek evezősei.
A látványos sportverseny mellett az autómentessé tett rakparton újszerű élményeket biztosító programok várják az érdeklődőket. A mozgásra ösztönző események mellett nagy hangsúlyt kap a zene is. A Sound of the University öt fellépője mellett lesz Intim Torna Illegál koncert, de zenél a Drop the Cheese és DJ Whiteboy is.  Mindemellett a kikapcsolódni és a pihenni vágyókat masszázs, jóga és kertmozi is várja. 
 
Még nincs értékelve