Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kékesi Márton szenzációs sízése az alpesi sí világbajnokságon

sajtóanyag | sajtófotó | 2017.02.20. |
Kékesi Márton
Kékesi Márton szenzációs sízése az alpesi sí világbajnokságon
Kékesi Márton a kiváló 45. helyen végzett az alpesi sí világbajnokság záró számában, a férfi műlesiklásban. A másik magyar résztvevő, a Világ Kupa pontszerző Samsal Dalibor is rajthoz állt, de nem sikerült a második futamba jutnia.
Samsal Dalibor és Kékesi Márton képviselte a magyar színeket a St. Moritz-ban zajló alpesi sí világbajnokság műlesikló számában, vasárnap. A 100 fős mezőnyben Samsal Dalibor 51-ként indult, és sokat kockáztatva, jó tempóban síelt. A pálya alsó szakaszáig a biztató részidőket követően azonban a 21. helyről kicsúszott, így nem tudta folytatni a versenyt. 
A 82-es rajtszámmal rajtoló Kékesi Márton folytatta a szombati kvalifikációban mutatott koncentrált és bátor sízését. Bár kisebb hibák becsúsztak a jeges és igénybe vett pályán, de végül sikerült az első futamban 25 pozíciót előre lépve az 57. helyen végeznie, és ezzel bejutott a második futamba. A folytatásban is hozta remek formáját a Fullsport SE sízője, és hibátlanul teljesítve a távot, a 45. helyre csúszott be. A szám világbajnoka az osztrák Marcel Hirscher lett.
A 21 éves Kékesi Márton a magyar csapat legeredményesebb tagja volt St. Moritz-ban. Az óriás-műlesikláson kívül valamennyi egyéni számban elindult, szlalomban teljesített a legsikeresebben, alpesi kombinációban pedig megjavította eddigi legjobb FIS pontját. 
„Kékesi Márton eredményének nagyon örülünk, különösen a szlalom második futamában mutatta meg tudását, akkor csupán 4 és fél másodpercet kapott a győztes Marcel Hirschertől. Sajnos Dalibor, aki fantasztikus részidőket ment, hibázott, és így nem tudott célba érni. Visszatérve Kékesi Mártonra elégedett vagyok az elért FIS pontokkal is, ezek is mutatják, hogy nagyon komoly eredményre képes rendkívül nehéz körülmények között is. Egyébként nem gyakori, hogy világbajnokságon javítja meg valaki a legjobbját, ez Marcinak alpesi összetettben sikerült, és a műlesiklás kvalifikációs versenyében is kimagaslóan teljesített ” - mondta Dr. Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.
Még nincs értékelve