Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mikulás Mikulás hátán a Váci utcában

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.12.07. |
Mikulás-futás
Mikulás Mikulás hátán a Váci utcában
Hogy ezrével rajtolnak a mikulás ruhába bújt futók, azt még egy olyan tapasztalt valaki se képzelte volna, mint maga a Mikulás. Már pedig a Belvárosban csodát láthatott a hószakállú, mert kétezer-hétszázharmincan választották ezt a viszonylag újszerű módját a Télapó köszöntésének. A jelszó - Kicsik és nagyok, vigyázz, kész, Mikulás! - ennyi futót érintett meg a karácsonyi bevásárlás közepette (tavaly 2600 volt ez a szám). A nyári Mikulás után egyre inkább bevonul a szótárakba a futó Mikulás fogalom is. Sőt azt is meg kellett állapítani, hogy a Mikulás "szakma" is egyre inkább kezd elnőiesedni.
A Mikulásfutás divatja járványszerűen terjed a világban. Mint sok más őrület, ez is angol nyelvterületről származik (miért is lenne ez meglepő, hiszen maga a piros ruha, fehér szakáll design is Amerikában született). A bolondos ötlet gyorsan terjedt és így manapság a világ számtalan országában, kis és nagy településén hagyomány a futás december 6-án.
 
Presztízs Magazin2014-ben csak az Egyesült Királyságban 124 különböző mikulásfutást rendeztek, de az ilyenkor a nyár közepén járó  Ausztráliában is nyolc helyen találhat efféle rendezvényt az ember ezen a napon. Ám győzzenek a számok, maradjunk annál a két városnál, ahol a legtöbben"őrültek meg", rajthoz állva ezen a  futáson: az egyik Las Vegas, amely nem is olyan régen még a legnépesebb futó mikulás populációt mondhatta magáénak, a másik Liverpool, amely a 2013-ban 11000 résztvevővel elhódította tőle ezt a kivételes címet. Magyarországon is már számos település büszkélkedhet ezzel a bohókás eseménnyel.
 
A kétezer-hétszázharminc fős Mikulás mezőny faltól falig ellepte a Váci utcát, teljesen meghökkentve az arra járókat és ott dolgozókat a 2. Rossmann Mikulásfutáson. A meglepettség akkora volt a járókelők közt, hogya ritka látvány kapcsán  sokan talán már azon se csodálkoztak volna, ha közben piros hó hullt volna alá.
 
Idén  két futamban népes Mikuláscsapatok indultak a Corvinus egyetem mellől, hogy a nevezésnél kapott hagyományos egyenruhában mókázzák, kocogják-kacagják végig a rendező BSI szezonzáró futásán a 2,3 km-es távját. A Mikulásra hangolt bemelegítést Béres Alexandra fitnesz világbajnoknő vezette, aki utána maga is piros gúnyát öltött és családtagjaival együtt elvegyült a 2. Rossmann Mikulásfutás több télapó seregében. Ott volt a futók közt Rippel Ferenc artistaművész és Csemer Boglárka énekesnő is. A gyerekeknek a Kolompos együttes koncertje és állatsimogató tette teljessé a programot. Az eseményen jótékonysági gyűjtés is zajlott az állami gondozott gyerekek részére,  az ÁGOTA Alapítvány javára.
 
 
Még nincs értékelve