Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Négy versenyzővel vág neki a 2015-ös drift szezonnak a Tomracing Motorsport Team

Radák „Radír” János: „Már készülünk a tesztekre”

sajtóanyag | Tomracing Motorsport Team | 2015.02.18. |
Négy versenyzővel vág neki a 2015-ös drift szezonnak a Tomracing Motorsport Team
Lassan a hazai drift mezőny legnagyobb csapatává növi ki magát a Tomracing Motorsport Team. A gárda a harmadik szezonját kezdi meg a szakágban, és idén már náluk versenyez a sportág nemzetközileg is kiemelkedő alakja, a háromszoros Európa-bajnok Kerényi Ádám, a korábbi magyar bajnok Radák „Radír” János, a nagy visszatérő Gondos „Pyro” Tamás, valamint a majdnem újonc Tápai Attila. A csapatvezetés bízik benne, hogy mind a hazai, mind pedig a nemzetközi versenyeken sikeresek lesznek 2015-ben.

Immár harmadik esztendeje a csapat húzóembere a korábbi magyar bajnok Radák „Radír” János. A pilóta idén is a DRIFTED.HU sorozat futamain áll rajthoz, de nem titkolja, szeretné kipróbálni magát a nemzetközi mezőnyben is. Ennek megfelelően megerősített autóval és háttérrel készül a 2015-ös megmérettetésekre.

Presztízs Magazin

A téli időszakban a legtöbb energiánkat arra fordítottuk, hogy kialakítsunk egy olyan támogatói hátteret, aminek köszönhetően újra a dobogóért harcolhatunk. Miközben a több hónapnyi szponzori tárgyalások végére a napokban pont kerül, többé-kevésbé már eldőlt, hogy az autóba egy RB26 Nissan GTR motor fog kerülni. Újdonság lesz a kerék méretének megnövelése is, amiért további átalakításokat kell majd végrehajtanunk. Amint elkészülünk az autóval, pályára visszük, és alapos teszt alá vetjük, hogy az esetleges problémákkal ne éles szituációban szembesüljünk”- mondta Radák „Radír” János.

Szinte újoncként vág neki az idei esztendőnek Tápai Attila, akinek ez lesz a harmadik szezonja a hazai drift bajnokságban. Hogy van tehetsége a versenyzéshez, jól bizonyítja, hogy 2013-ban, első évében azonnal harmadik tudott lenni a hazai pontvadászat összetettjében, street kategóriában. Idén egy több mint 500 lóerős BMW E46 M3-al áll rajthoz.  

Presztízs Magazin

Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam a Tomracinghez, hiszen velem anno Radír szerettette meg a driftet, és most pedig egy csapatban versenyezhetek vele, ami külön öröm számomra. Sokat kell még tanulnom a sportágról, de úgy érzem, itt erre lesz is lehetőségem. Az autón több fejlesztést is elvégeztünk a télen, így turbó került beépítésre, a futóművet átalakítottuk, és lekönnyítettük több mint 100 kilóval. A szezonkezdet előtt mindenképpen tesztelni fogunk, hiszen az autó sokat változik a tavalyi évhez képest, és a rajtra egy összeszokott géppel szeretnék rajthoz állni”- jelentette ki Tápai Attila.

A versenyrutinnal nem lesz gondja a csapat másik új igazolásának, ugyanis Gondos „Pyro” Tamás 24 éve van kapcsolatban az autóversenyzés valamely ágazatával. A rali volt az első szerelem, míg a driftben érte el a legnagyobb sikereit, amikor 2007 és 2010 között valamennyi versenyen bejutott a legjobb 16 közé az ötvenfős mezőnyökben. Négy év szünet után tér vissza egy BMW E36 Coupé volánja mögött, melyben egy V8-as Lexus motor kap helyet. 

Presztízs Magazin

„Akit egyszer megcsap a benzingőz, az soha többé nem szabadul, így vagyok ezzel most én is. Egyszerűen hiányzik a versenyzés. Jól szeretném magam érezni, és az se baj, ha ez eredményességgel fog párosulni. Az autót a nulláról, kifejezetten driftelésre építjük, aminek legkésőbb az Autó Motor és Tuning Show-ig el kell készülni. A kiállítás után pedig tesztek sorát fogjuk lebonyolítani”- fogalmazott Gondos „Pyro” Tamás.

A Tomracing Motorsport Team csapatkoordinátora kifejezetten büszke arra, hogy a harmadik driftszezonjuknak már úgy tudnak nekimenni, hogy négy versenyzőjük indul a szakág különböző bajnokságaiban.

Presztízs Magazin

„Elégedettek lehetünk, hisz rövid időn belül elértünk odáig, hogy már a versenyzők akarnak a csapatunkhoz tartozni. Reméljük, hogy nem okozunk nekik csalódást, és közösen sikereket érhetünk el. A háromszoros Európa-bajnok Kerényi Ádám immár nálunk szeretne negyedszer is kontinenselső lenni, míg Radírral az idei évben nemcsak a magyar bajnokság futamaira tervezünk, hanem szeretnénk, ha el tudna indulni néhány környező országban rendezendő Európa-bajnoki futamon. Attila és Tamás a magyar mezőnyben bizonyíthat elsősorban”- közölte Biel Richárd.

Még nincs értékelve