Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szénszál és elektromosság

Benedek Attila | Daymak | 2016.01.18. |
kerékpár
Szénszál és elektromosság
Ha valaki szénszálas műanyagból készült kerékpárt szeretne vásárolni, akkor igen mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Forintra átszámítva, kb. 900 ezer Ft körül van a határ, amiért jó minőségű szénszálas vázú kétkerekűt kapni. A kanadai Daymak által gyártott EC1 egyik célközönsége azok a fanatikusok, technika-rajongók, akik ilyen korszerű anyagból készült drótszamárra vágynak. A másik megcélzott réteg az elektromos segédhajtású kerékpárok kedvelői.
Az EC1 váza drága szénszálas műanyagból készült, ezért a lítium-ion akkumulátorral együtt mindössze 15,4 kg a súlya. Ez a kombináció 32 km/órás végsebességet és 30 kilométeres hatótávot biztosít. Az EC1 Advanced nagyobb akkumulátorral már 2000 dollárba kerül. A csúcsot a Pro jelenti, ahol a kormány, az ülésváz és az első villa is szénszálas műanyag, a kerékpár ennek köszönhetően 12,7 kilót mutat a mérlegen!
A gyártó komoly szabadságot biztosít az egyénre szabhatóságban. Négy vázméret érhető el 48 és 56 cm között, a saját fejlesztésű hajtómotort az első és a hátsó kerékbe is be lehet építeni. Ha ez nem lenne elég, az akkumulátor kivehető, és a kerék kicserélhető, így könnyen hagyományos kerékpárrá alakítható.
Még nincs értékelve