Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tíz év alatt 4,5 millió kilométert futottunk!

10. születésnapját ünnepli a Coca-Cola Testébresztő Program

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.09.07. |
Tíz év alatt 4,5 millió kilométert futottunk!
A vasárnapi Coca-Cola Családi Mozgásfesztiválon ünnepelte 10. születésnapját a Coca-Cola Testébresztő, amely indulása óta több mint 3 millió embert mozgatott meg 50 sportágban. A program és a ma kezdődő Európai Sporthét is az aktív életmód népszerűsítését szolgálja – mondta el Navracsis Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa az évforduló kapcsán.
Tudatosabb egészségszemlélet kialakítása, rendszeres testmozgás és aktív, sportos életmód népszerűsítése, az egészség és a jó közérzet megóvása. Ezekkel a célokkal indult el tíz évvel ezelőtt a Coca-Cola Testébresztő, amely mára az ország legnagyobb vállalati aktív életmód programjává nőtte ki magát.
 
A program 2005-ös indulása óta 3,3 millió embert mozgatott meg 570 sportprogramon. A versenyek távját összeadva 4 500 000 kilométert futottak és 2 800 000 kilométert kerékpároztak összesen a résztvevők, 303 000 órát pedig aerobic-foglalkozásokon töltöttek. A Coca-Cola Testébresztő közösségének 26 000 tagja van a Facebookon.
 
Uniós célokkal összhangban
 
A program 10. évfordulójához Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa köszöntőlevélben gratulált. „A személyes egészségen túl a sport segíti egymás megértését, közösséget formál és összetart. Éppen ezért, mint az Európai Bizottság sportért felelős tagja, egyik kiemelt célom, hogy felhívjam a figyelmet a sport, az aktív életmód fontosságára. Ezt a célt segíti a ma kezdődő Európai Sporthét, amely Európa szerte a fizikai aktivitásra, a sportolásra igyekszik buzdítani a lakosságot. Nagy örömmel tölt el, hogy a Sporthéthez hasonlóan, az immáron tíz éves Testébresztő programnak is az a célja, hogy minél több embert rendszeres testmozgásra ösztönözzön, bebizonyítva, hogy a sport igazi közösségi élmény és örömforrás.”
A mozgásszegény életmód ára
 
A mozgásszegény életmód mára világszerte a negyedik leggyakoribb halálozási okká vált, Európában pedig az ebből származó társadalmi és gazdasági károkat évi 31 milliárd euróra, azaz több mint 9000 milliárd forintra teszik a szakértők.
 
Pénzdíjazás közösségi életmód programvezetőknek
 
A Coca-Cola Magyarország a program és a résztvevők évtizedes aktivitásának megünneplése mellett a Coca-Cola Testébresztő Díjjal fejezi ki elismerését azoknak a testnevelő tanároknak, edzőknek és sportszervezőknek, akik saját közösségükben sokat tesznek a rendszeres testmozgásért. A szakmai zsűri által kiválasztott győztes és a pályázat közönségdíjasa 500.000-500.000 forintos díjazásban részesül.
 
 
 
Még nincs értékelve