Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

„Sea, Sand, Sun, Star”

Ladányi Tamás | Ladányi Tamás | 2015.11.11. |
„Sea, Sand, Sun, Star”
A horvát tengerpart népszerű desztináció azok számára, akik nyári vakációjukat a három mágikus „S” bűvöletében kívánják tölteni. Az angol megfelelőik kezdőbetűiből fakadó „sea- sand-sun”, azaz a „tenger- homok-nap” vonzerők mindegyike megtalálható Dalmáciában. A fogalom külön értelmet nyer, ha egy újabb „S”-sel, a „starral”, azaz a csillaggal egészítjük ki.
Az adriai tengerparton töltött nyaralás élményei ez alkalommal, szubjektív szemszögből, a bolygók, Hold, csillagok és a Tejút világával is kibővültek. A Zaton Holiday Resort kellemes kikapcsolódást kínál azok számára, akik gyermekeikkel együtt hódolnak a Mediterráneum nyújtotta élményeknek. Ez alkalommal, egy kellemesen langyos éjszakán egy anyuka a két kislányával együtt csodálta a Jupiter-Hold-Vénusz együttállást a tenger horizontja felett.
 
Képaláírás: Földi hármas figyeli az égi triumvirátust a dalmát éjszakában
 
Presztízs MagazinA hajdan az Osztrák-Magyar Monarchia részét alkotó Zára városa talán az egyik legnépszerűbb célpont, amelyet legalább egy esti séta erejéig érdemes felkeresni. Ezt teszi minden évben több ezer honfitársunk, így más nemzetek látogatóival együtt, gyakran hatalmas tömeg hömpölyög esténként a középkori falak között. A Szent Anasztázia-katedrális tornyával ékesített, kivilágított városképet a holdsarló díszítette egy júliusi estén.
 
Képaláírás: A holdsarlóval kiegészült városkép Zára éjszakájáról
 
Presztízs MagazinA turistaparadicsom fényáradatában nem könnyű a halvány égitesteket felkutatni, és a Tejút látványában elmerülni! Az éjfél utáni órákban, az urbánus fények csökkenésével párhuzamosan az égi országút azonban egyre markánsabban rajzolódik ki a látóhatár felett. Vir szigetén sikerült egy zavaró fényektől távoli, sötét tengeröblöt találni, ahonnan drámaian mutatta magát galaxisunk közepe egy békésen horgonyozó vitorlás társaságában.
 
Képaláírás: A Tejút drámai megjelenése Vir szigetének egy sötét öbléből szemlélve
 
 
Presztízs MagazinNin városának hangulata miatt sokan zarándokolnak el Észak-Dalmáciába. A klasszikus panorámát ez alkalommal a négy napos, hamuszürke fénnyel kiegészült holdsarló tette felejthetetlenné.
 
Képaláírás: Nin városának panorámaképe a vékony holdsarlóval kiegészülve
 
 
 
Még nincs értékelve