Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

5G jelek a sztratoszférából?

Összeállította Benkő Péter | Pixabay | 2021.03.24. |
5G
5G jelek a sztratoszférából?
Két brit cég bejelentette, hogy az 5G jeleket egyenként kilenc napig a levegőben tartózkodó drónokon keresztül kellene sugározni, ehhez pedig antennával felszerelt, hidrogénnel hajtott gépeket akarnak használni, s mindezt azért, hogy nagy sebességű kapcsolatot biztosítsanak hatalmas területeken. A Cambridge Consultants tech-cég szakemberei azt állítják, hogy az Egyesült Királyságot mintegy 60 drónnal lehetne lefedni.
Távközlési elemzők azonban megkérdőjelezik azt, hogy a rendszer anyagi feltételei rendelkezésre állnak. A cambridge-i vállalatok a szolgáltatást a meglévő mobilcégekkel együtt működtetnék, elviekben már támogatja is őket a Deutsche Telekom, amely azt reméli, hogy 2024-ben a dél-németországi vidéken kipróbálhatja majd a technológiát.
A Cambridge Consultants egyébként megtervezte a Stratospheric Platforms repülőgép antennáját 20 ezer méteres magasságban történő repüléshez, s azt mondják, az alacsonyabb sávszélességű jel sugárzását lentebb repülve már sikeresen tesztelték. A szükséges drón viszont még csak a tervek szintjén létezik.
A Google a Project Loon nevű fejlesztéssel hasonlóban gondolkodik, a vezeték nélküli szélessávot távoli helyekre kívánja eljuttatni napenergiával működő, nagy magasságú lufik segítségével, itt minden drón 140 kilométer átmérőjű területet fedne le. A felhasználók pedig körülbelül 100 Mbps letöltési sebességet kapnának – ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy egy négy gigabájtos film hat perc alatt kerülne az eszközükre.
Még nincs értékelve