Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

AI felismerő drónokat használnak az eltűntek megtalálásához

Összeállította: B. | Pixabay | 2020.04.06. |
drón
AI felismerő drónokat használnak az eltűntek megtalálásához
A skóciai rendőrség új légi drónrendszert mutatott be az eltűnt és kiszolgáltatott személyek keresésére. A távolról pilótával ellátott repülőgéprendszer (RPAS) olyan dolgokat láthat fentről, melyekre a földről nem lennének képesek.
A drónok fejlett kamerákat és neurális számítógépes hálózatokat használnak, hogy észrevegyenek bárkit, akit keresnek. A felismerőszoftver elég összetett ahhoz, hogy telefonon futhasson, a drón pedig különleges érzékelőkkel rendelkezik – nyilatkozta a BBC-nek Insp Nicholas Whyte a skóciai rendőrségtől. – Van egy igen nagy teljesítményű optikai kamera, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kellő magasságból meglehetősen világosan lássuk a dolgokat, és van még egy hőérzékelő is. A fejlesztést azért vetjük be, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akiknek segítségre van szükségük, esetleg eltűntek.
A rendszer a Scotland Police, a multinacionális Thales és a Skócia Nyugati Egyeteme (UWS) közötti együttműködés eredménye, partnerük a CENSIS, Skócia nyolc nonprofit innovációs központjának egyike. A CENSIS feladata a magánvállalkozások és az állami szektor összehangolása az érzékelés, a képalkotás és az úgynevezett „tárgyak internete” világában, az előnyök kiaknázása érdekében.
A pilóta által gyűjtött adatokat valós időben dolgozzák fel. A szoftver egy maroknyi pixelből képes megkülönböztetni egy embert, állatot vagy járművet egy hatalmas mozgó, színes képben.
Még nincs értékelve