Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Átrepültek az Alpokon a Fellegvándorok

Presztízs Média | Hankusz Kálmán | 2015.02.22. |
Magnus Expedíció
Átrepültek az Alpokon a Fellegvándorok
A Gerle 13 Földközi-tengert megkerülő 82 esztendős rekordjának emléket állító Magnus Expedíció átrepült az Alpokon, ám a rossz időjárás miatt Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotóriporter egy napot kénytelen Olaszországban időzni. A fiúk nem esnek kétségbe: esznek egy jó pizzát, aztán a repülési terv szerint Franciaország felé veszik az irányt.

Még Európában a Fellegvándorok, a duó a repülési tervet tartva halad célja felé, hogy egy hónap alatt teljesítse a Földközi-tenger országait érintő 12 ezer kilométeres távot. A fiúk Olaszországból jelentkeztek be.

Presztízs Magazin

- Gyönyörű verőfényes napsütésben szálltunk fel, s egész nap csodálatos időnk volt – kezdte Hankusz Kálmán, az expedíció fotóriportere. – 8 ezer láb magasan repültünk, az Alpok felett fantasztikus látványban volt részünk: alattunk a felhők és a hegyek, felettünk a kék ég. Ember által soha nem járt hegycsúcsok közelében repültünk, az érintetlen szűz havon szikrát szórtak a napsugarak. Rettentően fáztunk, ám a látvány feledtetett mindent. Mire landoltunk az olaszországi Biellában, addigra a rossz idő is ideérkezett. Mi még le tudtunk szállni, de az este folyamán mindent beborított a párás levegő. Másnap szakadt az eső, a hegyekben a hó, ezért jobb időre várva, egy napot Biellában töltöttünk. De semmi gond, mindennek a jó oldalát nézzük: ettünk egy jó olasz pizzát!

Átlag: 5