Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az egyetemeknek nincs jövőjük?

Szilvási-Kassai Eszter | LA Times | 2017.08.09. |
Az egyetemeknek nincs jövőjük?
Érdekes nyilatkozatott tett Eric Cook, a Southamptoni Egyetem számítástechnikai tanszékének professzora. Az oktatási intézmény egyik vezetője szerint a közeljövőben megszűnnek majd az egyetemek, nem lesznek ugyanis olyan diákok, akiket taníthatnának. A tudós szerint mindennek az oka a rohamosan fejlődő technológiában és a mesterséges intelligencia térnyerésében keresendő.
Tizenöt év múlva a maiaknál ezerszer hatékonyabb műszaki eszközöket jósol Eric Cook, aki szerint a ma ismert munkakörök több mint a fele meg fog szűnni a mesterséges intelligencia miatt. Az angol egyetem számítástechnikai professzora szerint azt sem lehet egyelőre tudni, mik lesznek a jövő állásai, milyen foglalkozásokat fognak űzni gyerekeink, unokáink.
 „Az egyetemeknek nincs jövőjük, a diákok nem vesznek majd fel hiteleket azért, hogy olyan intézményekbe járhassanak, amelyek elavult tudást adnak át” – húzta alá Cook. Meglátása szerint az online kurzusok veszik majd át az egyetemek funkcióját, az oktatók pedig ezentúl legfeljebb konzulensként funkcionálhatnak majd.
Nem osztja professzortársa véleményét Warren Bebbington, az ausztrál Adelaide Egyetem alkancellárja. Véleménye szerint a diákokat újra meg kell tanítani a mély összefüggések megtalálására, ezért ő azt szorgalmazza, hogy ne használjanak számítógépeket vagy digitálisan rögzített előadásokat, hanem jegyzeteljenek, és tanulják meg a lényeget kiszűrni.
Még nincs értékelve