Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az Európai Bizottság terjesztené a mesterséges intelligenciát

Kassai Eszter | archív | 2018.07.09. |
Az Európai Bizottság terjesztené a mesterséges intelligenciát
Sajtótájékoztatón jelentette be a bizottság szóvivője: komplex intézkedéscsomagot alkotnak meg a mesterséges intelligencia minél szélesebb körű alkalmazására. Az unió hivatalos szerve a mesterséges intelligenciát a XXI. század stratégiai szempontból legfontosabb technológiájának tartja, így három pilléren alapuló tervet dolgoznak ki az állami és magánberuházások növelése, a társadalmi-gazdasági változásokra való felkészülés, valamint megfelelő etikai és jogi keretrendszer kialakítása érdekében.
Úgy tervezik: az Európai Unió 2020 végéig legalább 20 milliárd euróval, vagyis nagyságrendileg 6200 milliárd forinttal növeli a mesterséges intelligenciával összefüggő kutatási és innovációs beruházásokat. 
A támogatásoktól azt remélik, a programban futó beruházások elősegítik majd a mesterséges intelligencia fejlesztését az olyan kulcsfontosságú ágazatokban, mint a közlekedés és az egészségügy. Másodlagos célként pedig egyértelműen az új munkakörök és munkahelyek létrejöttét jelölték meg, mely a bizottság szerint élénkíteni fogja a tagállamok oktatási és képzési rendszerét is.
Még nincs értékelve