Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A cél: legyőzni a hangrobbanást

Összeállította: Benkő Péter | Pixabay | 2018.10.18. |
A cél: legyőzni a hangrobbanást
Három amerikai repülőgépgyártó cég – a Boom Supersonic, az Aerion Supersonic és a Spike Aerospace – a világon elsőként redukálhatja le rendkívüli mértékben az utazási időt, átlépve az úgynevezett Mach-számot, ami nem más, mint a hanghatár.
Ha egy repülőgép eléri a hangsebességet, hatalmas nyomáskülönbség képződik a jármű előtt. Ez a lökéshullám a repülőtől kúp alakban el-, és hátrafelé terjed (lásd: Mach-kúp), és ez okozza a hangrobbanást, amelyet akkor hallunk, amikor egy, a hangsebességet meghaladó gép halad el felettünk a levegőben. A repülőn ülők ezt nem tapasztalják. A mennydörgésszerű hang, ami akkor lép fel, amikor egy légi jármű áthalad a hanghatáron, akár szerkezetek károsodását is okozhatja.
A szuperszonikus repülés technológiailag nem bonyolult, a kihívás inkább abban rejlik, hogy olyan utazási élményt nyújtsanak, mely megszünteti a Concorde korábbi, ablakokat megrezegtető hangsugárzását.
Blake Scholl, a Boom Supersonic vezérigazgatója és alapítója, egy 55 deluxe szárnyú repülőgépet tervez, mely a Mach 2.2-es értékig terjedő sebességgel képes haladni. A szuperszonikus repüléshez való visszatérés tervei közel állnak a megvalósításhoz, a fejlesztéssel a fentebb tárgyalt hanghatás leküzdése, az üzemanyagköltségek csökkentése és a környezetvédelem játszik döntő szerepet.
Az első szemponttal kapcsolatban elmondjuk, hogy a Lockheed Martin 248 millió dolláros szerződést nyert az amerikai űrkutatási hivataltól (NASA), hogy építsenek egy alacsony lökésszámú demonstrációs célú gépet. Az X-59 QueSST (csendes szuperszonikus technológia) néven ismert gép Mach 1,42 sebességgel repül, és csupán olyan hangzást kelt, ami nem erősebb egy kocsiajtó zárásánál – közölte a NASA. Miben rejlik a trükk, hiszen a gép jócskán átlépi a hanghatárt?
A repülőgép kialakításában és a gyors, puha lökéssorozatokban.
Az új légi járművet 2021 végére kell elkészíteni, és 2022 közepén a NASA elkezdi tesztelni amerikai városokban, adatokat gyűjtve arról, hogyan reagálnak a járatok viselkedésére a földön járó emberek.
Még nincs értékelve