Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A digitális ugrás időszaka jöhet

B.P. | Pxhere | 2019.07.11. |
digitalizáció
A digitális ugrás időszaka jöhet
GDP-bővülésben hazánk előzi Európát, de ha a digitális evolúcióban lemaradunk, a bővülés visszaeshet. Elemzések szerint Magyarország a GDP-növekedésben tavaly az unió élmezőnyéhez tartozott, de a bővülésre ható tényezők közül kevesebbet foglalkoznak a digitális transzformációval.
– Számos tényező hat a GDP növekedésére, az állami kiadások, a vállalati beruházások, az export, a belső fogyasztás, a foglalkoztatás. A közelmúlt tapasztalatai viszont azt mutatják, hogy ezek bizonyos korlátokba ütköznek – véli Somkuti András, e-aláírás-specialista. – Úgy látom, a hazai vállalatok exportképessége ma döntően a termelés hatékonyságán múlik, mely a belső fogyasztás emelésének is fontos feltétele, hiszen a fogyasztás-növekedést a bértömeg-növekedés táplálhatja, amely szoros kapcsolatban van a termelékenységgel. A magyar GDP-növekedés fenntartásának egyik alapját a termelési hatékonyság-növelése adhatja, termelékenységben viszont a magyar cégek évek óta stagnálnak – összegezte.
A szakember szerint a megoldás rövidtávon a digitalizáció. Csak az e-aláírás használatával számlák, teljesítési igazolások, fuvarlevelek, orvosi leletek, munkaügyi dokumentumok, szerződések tömegei kerülhetnek át a digitális világba. A beruházás-igény nem összemérhető más hatékonyságnövelő beruházásokéval! Ez a kényelmes, rugalmas megoldás egyre inkább nyitottságra talál, de persze az is kell, hogy a vállalatok, szolgáltatók vagy az állam is minél több ponton biztosítsák az e-ügymenetet. Egyre nagyobb a fogadókészség, a következő pár év a digitális ugrás időszaka is lehet.
Még nincs értékelve