Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Drónok – új alternatíva a szállításban

Összeállította: B.P. | Pixabay | 2020.07.02. |
drónok, szállítás
Drónok – új alternatíva a szállításban
A teherautóktól zsúfolt utakon közlekedők sokat mesélnek arról, mennyire megnőtt az áruszállítási igény. Környezetvédelmi aggályaiktól a forgalmas utak elkerülésének vágyáig sok mindenről beszélnek. A legújabb segítség a drón szállítási rendszerek széleskörű elterjesztése.
Noha egyre gyakoribb a módszer, a drónok mégsem helyettesíthetnek mindenfajta kézbesítést, inkább a vegyes módszerek egyik fázisát adják. Az alkalmazott módszerek a kiszállított áru jellegétől, helyétől, távolságától függenek, tehát csak egy újabb gazdasági eszközt jelentenek, hisz a teherszállító repülőgépek megjelenése sem váltotta ki anno a hagyományos kézbesítési módszereket. A járműveket nézve – a drónokat is beleértve – ugyanazon kérdésekkel, korlátokkal szembesülünk: mit hova kívánunk eljuttatni, mi a leggazdaságosabb. A drónok nem alkalmasak bármilyen/bármennyi áru szállítására, ezért nem váltják fel a jelenlegi megoldásokat, de újabb lehetőséget adnak az arra alkalmas termékek gyorsabb, hatékonyabb célba juttatására.
A drónos szállítás mai fázisában a legfontosabb kidolgozni, majd végrehajtani a megfelelő teljesítménykövetelményeket, szabályokat, rendeleteket az egyes országok között is. Ezek vonatkoznak például a látóhatáron túli repülésre, az időjárási jelenségek hatásaira, az országhatárok átlépéseinek szabályozására.
A drónos kézbesítés viszont számos előnnyel jár: kevesebb szén-dioxid-kibocsátás, nagyobb sebesség, gyorsabb szállítási idő.
Még nincs értékelve