Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ez történik, ha ötvözik a mesterséges intelligenciát és a Street View-t

Szilvási-Kassai Eszter | Nebraska Today | 2018.04.15. |
Ez történik, ha ötvözik a mesterséges intelligenciát és a Street View-t
Az amerikai kutatók mesterséges intelligenciával forradalmasítanák a népszámlálást, melytől azt remélik, mindösszesen két hét alatt el tudják végezni a korábban öt év kemény munkáját felölelő feladatot.
Köztudott, hogy a népszámlálás egy rendkívül lassú és körülményes folyamat, egyesével kell eljutni ugyanis minden egyes háztartáshoz, hogy rögzítsék a demográfiára vonatkozó adatokat. Gondoljunk csak bele, kis országunkban is mekkora kihívás ez a statisztikai hivatalnak, hát akkor milyen nagy erőfeszítést igényelhet mindez Amerikában! A megoldás azonban egyes kutatók szerint a mesterséges intelligenciában rejlik.
Egy teszt során a kutatók egy mesterséges intelligenciának kétszáz amerikai város ötven millió Google Street View képét mutatták meg. Ehhez objektumfelismerési programot társítottak, amiből az AI demográfiai adatokat volt képes levonni, sőt még az etnikai hovatartozásra, a politikai nézetekre és az egyének végzettségére vonatkozóan is helyesen következtetett.
A mesterséges intelligencia az autók alapján olyan megállapításokra jutott, miszerint a Toyotát és a Hondát az ázsiai származásúak, a Chryslereket és Buickeket a színes bőrűek, az Aston Martinokat, a Volkswageneket és a pickupokat pedig a fehér bőrű lakosság használja leginkább. Kivételek persze mindig akadnak…
Még nincs értékelve