Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Felveszi a kesztyűt a kamuhírekkel a Facebook

Szilvási-Kassai Eszter | Dailytech | 2017.03.02. |
Facebook
Felveszi a kesztyűt a kamuhírekkel a Facebook
Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője Donald Trump elnökké választását követően jelentette be: komoly lépéseket tesznek a jövőben, hogy visszaszorítsák a kamu-hírek terjedését. Az amerikai média ugyanis a legnagyobb közösségi oldalt tette felelőssé Trump győzelméért, mivel ott olyan szinten szabadultak el az álhírek, hogy azok akár érdemben is képesek lehettek befolyásolni az elnökválasztás kimenetelét.
Zuckerberg posztjában úgy fogalmazott: mindeddig bíztak a közösség kollektív bölcsességében, tehát abban, hogy az emberek józan belátással felvértezve képesek különbséget tenni az álhír és a valóság között. Idáig azt gondolták, jobb, ha hagyják, hogy megosszák, amit akarnak, minthogy beavatkozzanak a dologba. Most viszont elérkezett az idő, hogy lépéseket tegyenek ezek ellen, így például javítani fognak a felderítő-mechanizmusokon, és könnyebbé teszik az álhírekre vonatkozó információk bejelentését is.
A Facebook alapítója bejelentette az is, hogy a jövőben úgy módosítják hirdetési politikájukat, hogy el tudják vonni azokat a pénzügyi ösztönzőket, amelyek az álhírek terjesztést támogatják. Leáldozhat végre a kattintásvadász kamuoldalaknak!
Még nincs értékelve