Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Filmes drón

Benedek Attila | Shotoever | 2016.02.01. |
drón
Filmes drón
Aki filmezésre, profi fotózásra akarta használni a manapság egyre divatosabb drónokat, annak nem volt könnyű dolga, de szerencsére vége szakadt az erre a feladatra alkalmas drónok keresgetésének. Elkészült az első, direkt profi filmeseknek, profi fotósoknak készült drón, amivel lélegzetelállító képeket lehet csinálni a levegőből.
A Los Angeles-i Nemzetközi Drón Expón mutatták be a Dron Cinematography elnevezésű gépet, amely két részből áll. A levegőbe emelkedést véghez vivő rendszer mellett fontos szerepet kapott a kamera rögzítése, mozgatása és rezgésmentesítése. Ez a modul úgy lett megalkotva, hogy könnyen lehessen rögzíteni autón, motorkerékpáron és más közlekedési eszközökön is, ráadásul a rázkódásmentessége és a kiváló irányíthatósága is megmaradt.
A Shotoever H1 elnevezésű drón már ki lett próbálva a gyakorlatban, olyan filmek köszönhették neki létrejöttüket, mint a Jurassic World, a Halálos iramban hetedik része vagy a legfrissebb James Bond mozi, a Spectre.
A profiknak szán drón felszerelhető 6K RED Weapon, ARRI Alexa Mini, Phantom Flex4K vagy Sony F55 kamerával, az objektív választékban Canon 17-120 mm, Fujinon 85-300 és Optimo 28-76 is szerepel. Az újdonság professzionális rendszer, ezért kőolaj kutatási és más ipari projektekben is hasznát veszik, emellett kültéri rendezvényeknél is alkalmazhatják és a rendvédelmi szervek is érdeklődhetnek iránta.
Még nincs értékelve