Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hallanak bennünket? Az most nem jó!

Összeállította: Benkő Péter | Pexels | 2018.11.14. |
Apple, iPhone
Hallanak bennünket? Az most nem jó!
A technikai felhasználók sokáig találgatták, hogy a mobileszközök és az intelligens hangszórók vajon lehallgatják-e privát beszélgetéseiket. Az Apple most válaszolt erre a kérdésre. A techóriás leszögezte, hogy az iPhone nem hallgat bele a felhasználók magánbeszélgetésébe, és azt állítja, hogy a harmadik féltől származó alkalmazások fejlesztői sem férnek hozzá az audioadatokhoz.
– Az ügyfél nem termék, üzleti elvárásunk, hogy ne képezze annak részét nagy mennyiségű személyazonosításra alkalmas információ gyűjtése – írta Timothy Powderly, az Egyesült Államok szövetségi kormányzati ügyekért felelős igazgatója, aki hozzátette, hogy a magánélet nem lehet értékesítési felület. Mind a törvényhozók, mind a felhasználók aggodalmukat fejezték ki a fentiek miatt, és tájékoztatást kértek, hogy az iPhone és az androidos készülékek miként gyűjtenek hang- és helyadatokat.
Az Apple válaszában közölte, hogy az iPhone megjeleníti a vizuális figyelmeztetést, amikor egy alkalmazás, például a Siri meghallgatja valakinek a kérését. Irányelveik azt is megkövetelik a fejlesztőktől, hogy valamilyen tájékoztatást adjanak, amikor alkalmazásuk hangot gyűjt a mikrofonon keresztül. A felhasználóknak szintén biztosítani kell a hozzáférést a mikrofonhoz, és egyszerűen visszavonhatják azt a hangbejegyzést a készülékük beállításánál.
A Facebookot szintén azzal vádolják, hogy meghallgatja a felhasználói beszélgetéseket, de ők azt állították, engedély nélkül nem rögzítik az adatokat sem mikrofonnal, sem kamerával.
Nemcsak a techvállalatok nyugtatják a fogyasztókat és az illetékeseket, de biztonsági szakértők is hangsúlyozzák: az embereknek nincs mitől tartaniuk, nem igaz, hogy az okoseszköz jobban ismer bennünket, mint mi saját magunkat.
Mi viszont azt tanácsoljuk, az óvatosság soha nem árt!
Még nincs értékelve