Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Holdexpedícióra készül a Suzuki

Benkő Péter összeállítása | Hakuto-R | 2020.09.01. |
holdexpedíció, Suzuki
Holdexpedícióra készül a Suzuki
A Suzuki Motor Corporation japán nemzetközi autógyártó és a tokiói székhelyű ispace inc. holdkutató bejelentették, hogy a Suzuki a HAKUTO-R, a világ első kereskedelmi holdexpedíciós programjának vállalati partnere lett. Az együttműködés központi elemeként a Suzuki a strukturális analízis területén szerzett és eredetileg a gépjárművek teszteléséhez használt szakértelmével járul hozzá a HAKUTO-R holdjáró fejlesztéséhez, többek között a jármű lábaira szerelt lengéscsillapító rendszert, valamint a szerkezet egyéb fontos alkatrészeit tekintve.
A HAKUTO-R űrhajónak a kilövési költségek csökkentése érdekében kis méretűnek, könnyűnek kell lennie. Amikor azonban csökkentik a méretet és a tömeget, további mérések szükségesek ahhoz, hogy a szerkezet kellően erősnek is bizonyuljon. Kamatoztatva a Suzuki kicsi, könnyű, mégis biztonságos és megbízható autók gyártásában szerzett szakértelmét, az autógyártó tökéletesen alkalmas a HAKUTO-R holdjárójának szerkezetfejlesztési munkálatait segíteni.
Ahhoz, hogy a holdjáróval sikeres landolást lehessen végrehajtani, a lábak tervezése során minden lehetséges landolási forgatókönyvet elemezni kell még a küldetés előtt, mivel csak így lehet biztosítani, hogy a holdjáró túlélje a becsapódást. A Suzuki a holdraszállási szimulációk és tesztek elemzéséhez való hozzájárulásával központi szerepet játszik majd a holdjáró lábainak megtervezésében.
 
Még nincs értékelve