Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Így akadályozza meg a tűzeseteket az intelligens hibaérzékelő

Összeállította: Ren | archív | 2021.04.23. |
tűz, tűzjelző
Így akadályozza meg a tűzeseteket az intelligens hibaérzékelő
A Huawei Technologies fejlesztése a napelemes invertereket teszi biztonságosabbá, és már a lakossági felhasználók számára is elérhetők. A készüléket olyan fejlett érzékkelőkkel és gyorsleállítási technológiával szerelték fel, amellyel megelőzhetők az ívzárlati hibák, ezáltal kiküszöbölhetők a napelemes rendszerekben bekövetkező tűzesetek.
A kereskedelmi forgalomban lévő napelemek a fogyasztó oldalán kapcsolódnak a hálózathoz, így kiemelten fontos, hogy biztonságosan, anyagi kár és személyi sérülések okozása nélkül működjenek. Elsősorban az egyenáramú ív okozta elektromos tűzesetek jelentenek kockázatot. Noha egyáltalán nem gyakori, hogy egy ilyen rendszer tüzet okozzon, akár egyetlen baleset is aggasztó lehet. Kutatások igazolják, hogy a napenergiát hasznosító épületek többségénél regisztrált tűzesetek nem a szerkezetben bekövetkezett rövidzárlat miatt alakulnak ki, hanem jellemzően kivitelezési hiba következtében. Ezért is fontos, hogy a rendszer minőségi elemekből és megfelelő szaktudással készüljön el, hiszen a nem kívánatos tűz nemcsak anyagi kárt okozhat, hanem emberéleteket is veszélyeztethet.
 
Ezen hibák megoldására fejlesztették ki az AI BOOST AFCI-t. amely a kínai óriáscég technológiai tapasztalataira támaszkodva, a mesterséges intelligenciának köszönhetően hatékonyan alkalmazkodik, és képes azonosítani az ívjellemzőket különböző helyzetekben. A vállalat egy olyan ívérzékelőt és gyorsleállítási technológiát kínál, amelyet az ívveszélyek hatékony megelőzésére lehet felhasználni a tetőtéri napelem rendszerben, összetett környezetben. 
Még nincs értékelve