Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ismételten piacra dobnák az Anki robotjait

Összeállította: Ren | 2021.06.18. |
Anki robot
Ismételten piacra dobnák az Anki robotjait
Nagyon úgy fest, hogy a robotok sem mindig tűnnek el, csak átalakulnak – ha másképp nem, akkor a gépek tulajdonosa mögé beálló forgalmazóváltásnak köszönhetően. A Digital Dream Labs videójáték-fejlesztő 2019-ben szerezte meg az Anki-t, miután az gyakorlatilag csődbe ment. A pittsburghi székhelyű edtech vállalat eredetileg azt tervezte, hogy valamikor 2020-ban kezdi el ismét forgalmazni a Vector és a Cozmo nevű „házirobotokat”. Ennek támogatására tavaly márciusban Kickstarter-kampányt is indítottak. Bár akkor ebből nem lett semmi, most úgy tűnik, egy új forgalmazó jóvoltából ismét felcsillant a remény.
„Óriási az igény ezekre a robotokra” – állítja Jacob Hanchar, a Digital Dream Labs vezérigazgatója. Véleménye szerint az új együttműködésnek köszönhetően a vásárlók hamarosan a kezükben tarthatják a két minirobotot.
 
Vector a virtuális asszisztenseknek köszönhetően szóban is utasítható, és képes válaszolni a feltett kérdésekre, a 2016-ban piacra dobott Cozmo pedig programozható is. Ez utóbbit a nagyközönség kifejezetten jól fogadta, és viszonylag sokat értékesítettek belőle, viszont a sok támogatás ellenére – számos robotikai startupra jellemzően – az Anki sem kerülhette el a felívelés után a lejtmenetet.
Az „újjáélesztés” ugyanakkor várhatóan igencsak látványosnak ígérkezik. A társaság annak idején hatalmas összegeket fektetett a robotjátékok fejlesztésébe. Még a Pixar és a DreamWorks korábbi szakembereit is alkalmazták a minél élethűbb kivitelezés érdekében, de azon is sokat gondolkoztak, hogy a gépeknek milyen személyiségük legyen. A Vector új tulajdonosai nyílt forráskódúvá teszik a robotot, a Cozmo viszont a vállalat applikációján keresztül programozható funkcionalitással rendelkezik majd.
 
Még nincs értékelve