Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Itt az idő kitakarítani a netet!

Összeállította: B.P. | Open Communications | 2020.08.24. |
internet
Itt az idő kitakarítani a netet!
A Világgazdasági Fórum keretében tavaly nyáron alapított Global Alliance for Responsible Media (GARM) bemutatta stratégiáját egy fenntarthatóbb, felelősségteljesebb digitális környezet megteremtése érdekében, mely egyaránt védi a fogyasztókat, a médiaipart és a társadalmat. Mindössze 3 hónap alatt nagyjából 620 millió káros videót, képet, megjegyzést, cikket távolítottak el a Facebook, YouTube és Instagram oldalakról. A tartalmak nagy részét még azelőtt törölték, mielőtt a fogyasztók ténylegesen megtekinthették volna őket.
Közel négymilliárd online felhasználóval, átlagosan több mint napi hat órát az internet előtt töltve a világ még soha nem volt ilyen szorosan összekapcsolódva – aminek az intenzitása csak növekedni fog, mivel a Földön egyre több embernek lesz internet-hozzáférése, ennek eredményeként egyre nő a veszélyes, gyűlölködő és káros online tartalom is.
A GARM világszintű együttműködés célja az internethasználók online védelme, a káros online tartalmak kiküszöbölése, valamint annak megakadályozása, hogy a kártékony szereplők hirdetési felülethez jussanak. A GARM idén együttműködésbe lépett a Világgazdasági Fórummal, hogy előremozdítsa törekvéseit a digitális környezet biztonságának javítása érdekében.
Még nincs értékelve