Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kairó, te csodás!

Presztízs Média | Hankusz Kálmán | 2015.04.02. |
Magnus Expedíció
Kairó, te csodás!
Nem teltek eseménytelenül a Magnus Fusion Expedíció Kairóban töltött napjai: a Földi Zoltán pilóta-Hankusz Kálmán fotós producer alkotta páros számtalan érdekességgel ismerkedett meg a 20 milliós észak-afrikai metropoliszban, de Fellegvándoraink az egyiptomi magyar nagykövetség vendégszeretetét is megtapasztalhatták.

- Kairóban volt egy patrónusunk, aki mindenben segített – vetítette elő a bennfenteseknek járó programok bemutatását Hankusz Kálmán. – Egy párját ritkító, különleges, hatcsillagos, gyönyörű szállodában laktunk, a komplexumban 14 étterem, 6 úszómedence állt a vendégek rendelkezésére. Sajnos a luxusból keveset élvezhettünk, mert rengeteg programot szerveztek számunkra. Jártunk Gízában, s bár igaz, hogy ez Kairó szélén található, de mire ebben a hatalmas városban eljutottunk a piramisokhoz, három órát kellett autóznunk. A National Geographic-nek köszönhetően a nagypiramisban az elzárt területet is megnézhettük, és – közvetlenül a zárás előtt – a napbárkához is bemehettünk. Szimpatikus angol vezetőnk, Edie, remek kapcsolatrendszerrel rendelkezett, így nem kellett minden szívességért baksist adni. A hazaúton még megálltunk egy kávézóban, megkóstoltuk, milyen a helyi kávé, na, meg azért is pihentünk meg kicsit, hogy erőt gyűjtsünk a visszaútra.

Presztízs MagazinA Földközi-tenger megkerülését célul kitűző Fellegvándorainkat a kairói magyar nagykövetség is segítette. 

- A nagykövetségtől kaptunk egy diplomataautót és sofőrt egy napra – folytatta Hankusz Kálmán. – Bemutatták nekünk az iszlám Kairót, a város különleges helyeire is eljuthattunk. A követség kulturális intézete ebédre is vendégül látott minket, és dr. Kveck Péterrel, Magyarország egyiptomi nagykövetével is találkoztunk. 
Még nincs értékelve