Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Készül a futurisztikus személyvagon prototípusa

Szilvási-Kasai Eszter | endadget.com | 2017.06.25. |
Készül a futurisztikus személyvagon prototípusa
Megkezdődött a jövő személyvagonját jelentő Hyperloop legelső prototípusának gyártása – erről a fejlesztők adtak ki közleményt március végén.
Háromévnyi, több ezer munkaórás kutatást és elemzést követően indult el a gyártás, és a tervek szerint 2018-ra készülnek el vele. A Hyperloop Transportation Technologies tájékoztatása szerint ezt követően kezdődnek meg a valós körülmények közötti első tesztelések is.
Úgy tudni, a futurisztikus személyvagon egy 30 méter hosszú és nagyjából 2,7 méter átmérőjű henger lesz, amely maximum 40 személy szállítására alkalmas. A sebessége minden képzeletet felülmúl, óránként akár 1223 kilométert is képes megtenni! 
A tervek szerint a vonatszerelvény egy speciális csőrendszerben fut majd, és úgynevezett mágneslevitációs- meghajtás és vákuum segítségével lesz képes elérni ezt a szédületes sebességet. A csőrendszer munkálatai már korábban elkezdődtek, a hírek szerint rendkívül jó ütemben haladnak, így a prototípus legyártását követően már semmi sem állhat a tesztelések útjába.
Még nincs értékelve