Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A légierő, az időjárás, a biztonság – és a világűr

Összeállította: B.P. | Pixabay | 2019.05.27. |
A légierő, az időjárás, a biztonság – és a világűr
Az amerikai hadsereg rendkívüli módon támaszkodik a hírszerzésre, megfigyelésre, felderítésre és a földrajzi műholdakra, a légierő arra törekszik, hogy növelje az űrhajós megfigyeléseket, javítsa az előrejelzési modelleket.
Ebben az évben az Air Force az energiatakarékos részecskék (ECP) prototípusainak tesztelését tervezi azzal a céllal, hogy 2020-ban gyártási szerződéseket kössenek, és 2023-ban elérjék a teljes működési képességet.
Deborah Lee James, a légierő titkára 2015-ben aláírt egy emlékeztetőt, amely minden olyan új műholdra igényt tart, mely nem fejezte be végleges tervezési fázisát, és egy részecske-érzékelőt is tartalmaz.
A légierő szeretne űrhajós adatokat is vásárolni. Különböző cégek forgalmaznak időjárási adatokat, s mindegyiket megvizsgálják, hogyan segítenek ezek az adatok képességeik javításában. Meg kívánják vásárolni a helyes adatokat, s tesztelni, hogy meggyőződjenek arról, mennyiben javítják általános teljesítményüket.
A légierő arra is törekszik, hogy javítsa az űrrepülés modellezését, megbízva űrrepüléssel foglalkozó szakértőket; és arra is, hogy földi megfigyelők egyre frissebb adatokat gyűjtsenek, digitalizálják és biztonságosan megosszák azokat.
Tavaly óta az amerikai nemzetbiztonsági stratégia a Kína és Oroszország által jelentett fenyegetésekre összpontosított, ők ugye két, jelentős térbeli képességgel rendelkező nemzet. Az Egyesült Államok gondoskodni kíván arról, hogy ezek a nemzetek ne korlátozzák az USA hozzáférését az űrrendszerekhez.
Még nincs értékelve